Zoeken en vinden op de nieuwe website van het Zeeuws Archief

De nieuwe website van het Zeeuws Archief ( https://www.zeeuwsarchief.nl/ ) biedt enorm veel mogelijkheden om zelf onderzoek te doen. Via de optie ‘Doorzoek het archief’ op de homepage kunt u de hele website doorzoeken. Via de menu-optie ‘Onderzoek-het-zelf’ wordt de webbezoeker uitgenodigd te zoeken naar archiefstukken in de ruim 2.000 archieven en collecties. Of het nu gaat om middeleeuwse charters, notulenboeken, oude kaarten, prenten, brieven, foto’s of akten van de burgerlijke stand: alles is te vinden. Een groot aantal documenten is al gescand, wat het raadplegen nog gemakkelijke maakt.

Twee medewerkers van het Zeeuws Archief, webcoördinator Rosanne Goudbeek en archivaris Leo Hollestelle, laten u op maandag 21 oktober zien hoe de nieuwe website van het Zeeuws Archief in elkaar steekt. Behalve inzicht in de mogelijkheden om te zoeken en te vinden, krijgt u ook inzicht in de werking van de online zoekgidsen op de website. Deze zoekgidsen geven nuttige informatie over tal van onderwerpen.

Het Zeeuws Archief is ook heel benieuwd naar úw ervaringen met de website. U wordt dan ook van harte uitgenodigd om die te delen, zodat het Zeeuws Archief dankzij uw feedback u nog beter van dienst kan zijn!

De cursus is gratis en duurt van 14.00 tot 16.00 uur

Gerelateerde partners