Zeeuwse basisscholen in beweging tijdens kinderkunstweek

Op 11 maart start de Kinderkunstweek in Zeeland met een uitstapje naar de danskunst! Dankzij een samenwerking tussen ZB, Stichting DanZee en Stichting Kinderkunstweek vinden er op 9 basisscholen door heel Zeeland bijzondere cross-overs plaats tussen dans en beeldende kunst. Uiteraard wordt er gewerkt binnen het thema van de Kinderkunstweek 2020 ‘Binnenste-buiten: het huis in de kunst’.

Aanleiding
Het initiatief komt van Stichting DanZee, die jaarlijks in samenwerking met ZB diverse talentontwikkelingsprojecten op het gebied van dans voor de Zeeuwse jeugd organiseert. Er zijn diverse redenen waarom DanZee dit jaar samenwerkt met de organisatie van de Kinderkunstweek. Eén van de belangrijke is, dat het samensmelten van meerdere kunstdisciplines vaak inspirerend werkt en de fantasie van jonge kinderen extra stimuleert. En dans is voor kinderen ook gewoon een heel laagdrempelige kunstvorm om de thema’s van de Kinderkunstweek te ontdekken en te beleven.

Deelnemende scholen
9 Zeeuwse basisscholen gaan in maart aan de slag met een choreografie die gebaseerd is op een kunstwerk binnen het thema van de Kinderkunstweek. Deze scholen zijn De Berenburcht (Oostburg), Jan Wouter van den Doelschool (Zierikzee), De Leeuwenburch (Middelburg), Jan van Schengenschool (Heinkenszand), De Wilgenhof (Middelburg), de Springplank (Terneuzen), De Meerpaal (Bruinisse), De Schuttershoek (IJzendijke) en De Zevensprong (Krabbendijke). Aan iedere basisschool is een dansschool uit de regio gekoppeld. Dit zijn Jes Dance Center (Terneuzen), Body Action (Goes), Balletschool Anita Bekers (Oostburg), Danzette (Middelburg), Elly Geelhoed Ballet (Zierikzee) en Balletschool Suzanne de Jong (Middelburg).

Verwacht resultaat
Tussen 11 t/m 22 maart ontstaan er op de scholen 9 verschillende choreografieën, geïnspireerd op het thema van de Kinderkunstweek en gemaakt door 9 verschillende choreografen van Zeeuwse bodem. Een bijzondere samenwerking waarbij honderden Zeeuwse kinderen van groep 5 t/m 8 al dansend de wereld van de beeldende kunst gaan ontdekken.