20 augustus 2019, 09:16

ZB maakt je digitaal vaardiger

Speciaal voor mensen die handiger willen worden met hun computer, laptop, smartphone of tablet biedt ZB (gratis) cursussen en workshops aan. Het cursusboekje is verkrijgbaar in de Bibliotheken, Bibliobussen, gemeenten, Stichting Welzijn Veere en diverse andere plekken op Walcheren. Alle informatie over het cursusaanbod is ook te vinden op www.dezb.nl.

Gratis beginnerscursussen:

Klik & Tik
Bij Klik & Tik leer je omgaan met de computer, e-mailen, websites bezoeken en bestanden downloaden. Deze cursus kun je ook op je tablet doen en is te volgen in de ZB in Middelburg en Vlissingen, in dorpshuis Nimmerdor en zorgcentrum Nieuw-Sandenburgh in de gemeente Veere.

Digisterker
In de cursus Digisterker leer je omgaan met digitale (overheids)instanties en je DigiD gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je huurtoeslag aanvragen, informatie zoeken over de zorgverzekering, opbouw van je AOW of het doorgeven van een verhuizing. De Bibliotheek kan ook helpen bij het aanvragen van je DigiD.
De cursus start op 30 september in ZB| Bibliotheek Vlissingen en is ook te volgen in de ZB in Middelburg en bij Welzijn Veere in Oostkapelle. Volg de cursus in je eigen gemeente omdat de lokale website wordt behandeld.

Diverse andere cursussen en workshops

Dit najaar start ZB ook met andere cursussen en workshops, zoals de smartphone en tablet, de ’Cloud’ en andere Google-diensten, WhatsApp, privacy en veiligheid. Ook kun je gratis en zonder afspraak in de Bibliotheken en bij de DigiCafés op Walcheren terecht met vragen over smartphone, tablet en computer.