20 augustus 2020, 12:32

ZB helpt bij online donorregistratie

Op 1 juli 2020 is de nieuwe Donorwet ingegaan. Met deze nieuwe wet word je, als je 18 jaar of ouder bent, automatisch als orgaandonor opgenomen in het nieuwe Donorregister, tenzij je aangeeft dat je dit niet wilt. ZB organiseert in september workshops waarbij wij helpen met de registratie.

Informatie over het Donorregister

Via https://www.donorregister.nl/ geef je aan of je donor wilt zijn, en – als je donor wilt zijn – welke organen je wilt doneren. Vul je niets in, dan staat er in het register bij jouw naam: ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie.’ In de ZB in Middelburg en Vlissingen en in de Bibliobussen zijn gratis informatiebrochures af te halen. Op www.dezb.nl vind je meer informatie zoals een link naar de e-learning over het Donorregister.

Workshops Oefenen met het donorregister

In de maand september organiseert ZB de workshops Oefenen met het Donorregister. In deze workshop word je stap voor stap rondgeleid in het Donorregister. In je eigen tempo leer je welke keuzes je kunt maken en je maakt een registratie aan in het Donorregister.

Na afloop van de workshop krijg je een uitgebreide handleiding mee. Je kunt jouw keuze in het Donorregister namelijk op ieder gewenst moment aanpassen.

De workshops vinden plaats op:

–   woensdag 2 september van 14.00 – 16.00 uur in ZB, Middelburg

–   maandag 7 september van 14.00 – 16.00 uur in ZB, Middelburg

Informatie en aanmelden
Deelname aan de workshop is gratis, wel is aanmelden verplicht. Meer informatie over het cursusaanbod van ZB en het aanmelden voor deze workshop vind je op www.dezb.nl.

Voor de workshop neem je het volgende mee:

–   jouw DigiD en wachtwoord

–   je mobiele telefoon (voor de SMS-controle of toegang via de DigiD app).

–   eventueel je eigen laptop of tablet (er zijn laptops beschikbaar in de Bibliotheek).