GEANNULEERD Wil jij meewerken aan de ‘Wonderfoon’?

Stichting Repair Café Middelburg doet mee aan NLdoet

Op zaterdag 14 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 16e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook Stichting Repair Café Middelburg. Zij gaan oude PTT telefoons ombouwen tot ‘Wonderfoon’ om aan verzorgingstehuizen met dementerende mensen aan te bieden. Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen deze schoon te maken (denk hierbij aan sticker en nicotine verwijdering etc.) en de daadwerkelijke ombouw met elektronica (technische kennis).

Belangeloos
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Zie ook: https://middelburgers.nl/activiteiten/repair-cafe-in-de-kruitmolen/

Gerelateerde partners