25 november 2019, 16:32

Wie zet jij in het licht?

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Stichting Zeeuws Verlies organiseren tussen 5 en 20 december diverse activiteiten met als thema ‘Wie zet jij in het licht?’. Zowel in de ZB (Kousteensedijk 7 in Middelburg) als in ZB| Bibliotheek Vlissingen (Spuikomweg 7) en de bibliobussen kunnen bezoekers een persoonlijk bericht achterlaten in de Wensboom. De activiteiten sluiten aan bij het landelijke programma Joris’ Kerstboom.

Wensboom
ZB biedt bezoekers via de Wensboom een plek om iemand in het licht te zetten, te bedanken of een bijzonder verhaal te delen. Vrijwillige medewerkers van Zeeuws Verlies zijn bij alle wensbomen om bezoekers die, op wat voor manier dan ook te maken hebben met verlies, een luisterend oor te bieden. Zeeuws Verlies heeft, zoals ieder jaar, van 6 t/m 20 december ook een grote Wensboom in Groenrijk Middelburg aan de Mortiereboulevard. Vrijwilligers zijn daar in het weekend ’s middags aanwezig.

Wenskaarten
Er zijn wenskaarten te verkrijgen van 5 t/m 20 december in alle vestigingen van ZB, inclusief de bibliobussen, en in Groenrijk Middelburg. Bezoekers kunnen de kaart ter plaatse schrijven en in de Wensboom hangen of mee naar huis nemen en later in de boom hangen.

Activiteiten rondom de wensboom
Zeeuws Verlies is in ZB| Bibliotheek Vlissingen aanwezig op donderdag 5 december van 10.00 tot 12.00 uur tijdens het Buurtcafé en van 6 t/m 8 december van 14.00 tot 16.30 uur om in gesprek te gaan met bezoekers. Op 17 en 18 december kunnen bezoekers van 14.00 tot 16.30 uur bij hun terecht in de ZB in Middelburg. Vrijdag 20 december worden alle geschreven wenskaarten door de Taalbus van ZB naar Groenrijk Middelburg gebracht om daar in de Wensboom te worden gehangen. Om 14.30 uur zal een bekende Zeeuw de kaarten per postzak overhandigen. Iedereen is welkom daarbij aanwezig te zijn.

De kaarten blijven tot half januari in de Wensboom hangen.

Lezing ‘Hartmama’
ZB organiseert woensdagmiddag 18 december de lezing ‘Hartmama’ door Susan van der Beek. Geconfronteerd worden met de dood van een ouder is als dochter traumatisch. Susan neemt de aanwezigen mee in haar persoonlijk verhaal en laat zien wat je zelf kunt doen om het grote gemis te aanvaarden. Anke van Noppen zorgt voor de muzikale begeleiding. De tentoongestelde cartoons zijn gemaakt door Cor de Jonge. De lezing begint om 16.00 uur en duurt circa een uur.

Graag vooraf aanmelden per e-mail: secretariaat@dezb.nl. Locatie: Plein, begane grond ZB.

Joris’ Kerstboom
Voor het televisieprogramma Joris’ Kerstboom staat er op 6 en 7 december een kerstboom op het Abdijplein in Middelburg. Hier kunnen bezoekers een foto van een bijzonder persoon in hun leven aan de dennentakken hangen.