Wie wint dit jaar de Zeeuwse Boekenprijs?

Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 65 boeken ingezonden. De jury heeft uit de longlist een shortlist van vijf titels samengesteld, die de afgelopen vijf dagen via sociale media bekend zijn gemaakt.

De Shortlist van de ZBP 2019 (in alfabetische volgorde):

– Sanne Blauw: Het bestverkochte boek ooit; hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden. De Correspondent, 2018

– Lo van Driel: Kultuur wordt Cultuur; culturele collaboratie in Zeeland. Den Boer | De Ruiter, 2018

– Wessel te Gussinklo: De hoogstapelaar. Koppernik, 2019

– Jan Vantoortelboom: Jagersmaan. Atlas Contact, 2019

– Chawwa Wijnberg: Het ontbreken hoor je niet. In de Knipscheer, 2019

 

Uitreiking ZBP
Op zaterdagavond 9 november 2019, in de Week van het Zeeuwse Boek, zal de feestelijke uitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs plaatsvinden op het Plein in de ZB, Kousteensedijk 7 Middelburg. Ook de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel wordt deze avond uitgereikt. Muzikaal optreden: Broeder Dieleman. De avond is voor iedereen vrij toegankelijk. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur.

Over de ZBP
De Zeeuwse Boekenprijs is in 2003 in het leven geroepen met als doel meer aandacht te genereren voor het Zeeuwse boek en boeken geschreven door Zeeuwen. De ZBP valt onder het beheer van de Stichting Zeeuwse Boekenprijs en wordt volledig georganiseerd door ZB. Boeken over Zeeland in de breedste zin des woords en publicaties die door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp zijn geschreven, komen voor de ZBP in aanmerking.

De ZBP wordt financieel ondersteund door Rijkse | Accountants & Adviseurs.