Wie maakt de mooiste foto van de Oostkerk

Tussen 1 februari en 1 mei wordt er een fotowedstrijd gehouden met de mooiste foto’s van de Oostkerk.
Zeker nu de lantaarn van de Oostkerk verlicht wordt (zeker tot eind april) wordt de Oostkerk meer dan ooit gefotografeerd.
Elke deelnemer mag maximaal twee foto’s insturen. Je moet de foto’s zelf gemaakt hebben en mogen niet bewerkt zijn. De foto’s moeten van goede kwaliteit zijn en in JPG-formaat met een bestandsgrootte van maximaal 1 Mb.

Iedereen mag aan deze fotowedstrijd meedoen. Deelname is gratis. De winnende foto’s worden gepubliceerd en een aantal foto’s worden tentoongesteld tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg.
De inzendingen zijn te bekijken via deoostkerk.nl

De Oostkerk is een markant gebouw, die evenals de Lange Jan, vanuit welke windrichting je Middelburg ook binnenkomt, is te zien.Het heeft lange tijd geduurd voordat de Oostkerk er stond. Het kerkgebouw werd met tussenpozen tussen 1648 en 1667 gebouwd. Het is de eerste kerk die in Middelburg speciaal voor de protestantse eredienst werd gebouwd. De imposante Oostkerk heeft een achtkantig grondplan en vormt een nog gaaf voorbeeld van de classicistische barok uit het midden van de 17de eeuw. Het interieur, met onder andere een gerestaureerd 18de eeuws orgel is eveneens de moeite waard om te bezichtigen.