Webinar met hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs

Op 26 november van 19.00 tot 20.30 uur kunnen Middelburgse/Walcherse vrijwilligersorganisaties online live in gesprek met hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit). Het gesprek gaat over het nieuwe besturen; hoe bestuur je in 4 uur per week (en maak je het behapbaar voor een grotere groep mensen)? Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg, organiseert de online bijeenkomst.

De inleiding over het thema door Lucas Meijs is te zien op de website van Welzijn Middelburg. Hierin deelt hij onder andere de tip om het opstapelen van bestuursfuncties te vermijden en een netwerkgroep aan je vereniging te verbinden. Op 26 november kunnen bestuursleden en vrijwilligerscoördinatoren van verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties hierover live verder in gesprek met de hoogleraar.

Lucas Meijs is docent en onderzoeker bij de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Zijn huidige onderzoek richt zich op onder meer vrijwillige energie, levenslange ontwikkeling door vrijwilligerswerk en non-profit management. De toon in zijn lezingen en publicaties is verfrissend en enthousiast.

“Ook in deze tijd willen we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zo goed mogelijk ondersteunen. Met deze online webinar-serie met “dé” Lucas Meijs willen we hen inspireren en versterken. De deelnemers aan de eerste twee webinars waren erg enthousiast.”, aldus Rianne Vink-Hacking van vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig.

Deze bijeenkomst is de laatste uit een reeks van drie. De opnames en schriftelijke verslagen hiervan zijn terug te vinden op de website van Welzijn Middelburg.

Aanmelden kan via vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl of 06 – 5165 1962. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
Meer info via www.welzijnmiddelburg.nl.