VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland ‘Virus vergezichten’, toekomst van cultuur

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) organiseert op dinsdag 9 juni 2020 haar eerste virtuele VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland. Deze online Meet Up, die live te volgen is, start om 19.30 uur en eindigt om 20.30 uur. Kijkers kunnen direct vragen stellen, opmerkingen maken en meedoen aan een poll via een live chatbox. Moderator Ron Lubbersen gaat in gesprek met Henk Schoute over de toekomst van cultuur en de cultuursector.

Virus vergezichten
In de aflevering ‘Virus vergezichten’ van VPRO Tegenlicht zien we interviews met trendwatcher Lidewij Edelkoort en de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter over de betekenis van de Covid-19-pandemie voor de maatschappij en individu en welke toekomstbeelden dit kan opleveren. VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland ziet hierin voldoende aanknopingspunten om in te zoomen op de wereld van cultuur. Vragen die gesteld worden: Covid-19 is de nekslag voor de toch al kwetsbare cultuursector, komt de cultuursector deze klap te boven? Is deze crisis alleen maar negatief of leidt dit virus tot introspectie en nieuwe inzichten?

Henk Schoute
Henk Schoute is de gedreven directeur van het toonaangevende Zeeland Nazomerfestival, adviseur Raad voor Cultuur en voorzitter van Het Zeeuws Cultuuroverleg. Hij was in Amsterdam oprichter van Festival Over het IJ en hij was ook verantwoordelijk voor The International Youth Theatre Festivals in Noord-Holland en het jaarlijkse zomertheaterfestival Karavaan.

Actief
Iedereen kan actief en live meedoen met de Meet Up via de link: https://www.dezb.nl/wat-we-doen/livestream/virus-vergezichten-toekomst-van-cultuur.html

Terugkijken
De aflevering ‘Virus vergezichten’ van VPRO Tegenlicht kun je terugkijken via: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2019-2020/virus-vergezichten.html

VPRO Tegenlicht Meet up Zeeland is een initiatief van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Kijk voor de eerdere bijeenkomsten op dezb.nl en op de Facebookpagina van Tegenlicht Meet Up Zeeland facebook.com/tegenlichtzeeland.