VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Beste reizigers

Praat mee naar aanleiding van de VPRO Tegenlicht aflevering ‘Beste reizigers’ over genderneutraliteit en genderidentiteit bij ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg op 16 april!

Je hoort geen ‘dames en heren’ meer op het perron. Het is ‘beste reizigers’ geworden. De Nederlandse Spoorwegen wil dat iedereen zich welkom voelt: dames, heren, jongens, meisjes en eenieder die zich niet thuis voelt bij die traditionele tweedeling. We worden, nog voor we geboren zijn, in hokjes geplaatst en bekijken de wereld door een bril die alles in tweeën splitst: wie geen man is, is vrouw, en andersom. In VPRO Tegenlicht verkennen we de toekomst van geslacht en gender, met mensen die niet in een hokje passen of er niet in willen worden geduwd.

Man, vrouw, transgender of genderneutraal: aan hokjes geen gebrek. Hokjesdenken biedt veiligheid, maar kan ook benauwend werken. Tegenlicht Meet Up Zeeland neem de huidige genderindelingen onder de loep. Jongeren én ouderen die zichzelf niet of juist wel in een hokje willen of kunnen stoppen vertellen deze avond hun verhaal.

Wat kunnen wij van hen leren? Hoe beweegt Zeeland mee op het gebied van zorg en onderwijs?

Deelname is gratis.