VOC-wandeling door Middelburg met een gids op 1, 8 en 15 augustus

In de PPF-reeks van ZB verschijnt een nieuw deel: ‘Wat overbleef. Drie VOC-routes op Walcheren’, samengesteld door de Zeeuwse historici Johan Francke, Peter Sijnke, Wilbert Weber en Arnold Wiggers. Het is een gidsje met wandelingen langs het overgebleven materiële erfgoed van de Verenigde Oost-Indische Compagnie door Middelburg en Vlissingen en een fietstocht op dit gebied over Walcheren. Op de donderdagen 1, 8 en 15 augustus is er een mogelijkheid om, onder leiding van gids Arnold Wiggers, de Middelburgse route te lopen.

VOC-wandeling met Arnold Wiggers
De wandeling duurt ongeveer een uur en start bij de ingang van de Kloostergangen in de Abdij (kant Abdijplein). Het boekje met de drie routes kost € 3,95 en is te koop bij de gids. Tijdens de jubileumtentoonstelling ‘20 jaar kunst- en cultuurroute’ van de KCRM (1 t/m 18 augustus) is ‘Wat overbleef’ ook te koop in de Kloostergangen van de Abdij. Deelname aan de wandeling is gratis. De gids is aanwezig vanaf 11.15 uur. De wandeling start om 11.30 uur.

Meer boekjes uit de PPF-reeks
In de PPF-reeks verschenen eerder ‘Het hart dier Wereld. Literaire stadswandeling door Middelburg’, ‘Zeeuws Dozijn. Portretten van sterke vrouwen’ en ‘Dichter bij Cats, 400 jaar Sinne- en minnebeelden’. Alle deeltjes zijn te koop bij de Klantenservice in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.