24 februari 2020, 10:19

Vitale Vrouwen gaan kopje onder

Vrijzwemmen voor vrouwen
Op maandag 9, 16 en 23 maart van 10 tot 11 uur kunnen vrouwen deelnemen aan vrij zwemmen in het Vrijburgbad van Optisport. Voor deze drie bijeenkomsten wordt het instructiebad afgeschermd en zal een badjuf aanwezig zijn om toezicht te houden. Vrouwen vanaf 15 jaar kunnen een strippenkaart voor drie keer kopen van €15. (Klein)kinderen tot 4 jaar zijn van harte welkom om mee te komen en betalen €7,50.

Op initiatief van de beweeggroep Vitale Vrouwen in de wijk Dauwendaele heeft Welzijn Middelburg contact gezocht met het Vrijburgbad van Optisport. Op dit moment bestaat er nog geen aparte vrouwenzwemgroep, maar er blijkt wel behoefte aan te zijn laat buurtcoach Marjan Ouwerkerk weten. Zowel aan zwemles als aan vrij zwemmen. “In eerste instantie bieden we een drietal momenten aan om vrij te zwemmen”, zegt Ouwerkerk. Vrouwen uit heel Walcheren zijn welkom om deel te nemen aan de 3 bijeenkomsten. Na afloop kunnen de dames in de foyer een gratis kopje koffie nuttigen en peilen we de wensen naar en haalbaarheid van zwemlessen voor vrouwen.

Bij het opzetten van de eventuele zwemlessen trekt Welzijn Middelburg in ieder geval op met het AZC in Middelburg. Zij hebben al laten weten interesse in zwemlessen voor vrouwen te hebben. Andere geïnteresseerden nodigen we uit om contact op te nemen en de krachten te bundelen.
De wens naar zwemmen komt uit de beweeggroep Vitale Vrouwen. Zij komen wekelijks bij elkaar in de gymzaal aan de Roozenburglaan in Dauwendaele voor een beweegles. Onder leiding van buurtsportcoach Veva Francke werken de dames aan conditie en kracht, het bevorderen van zelfredzaamheid en het bouwen aan zelfvertrouwen. De lessen zijn met name voor vrouwen die weinig Nederlandse en sociale contacten in de maatschappij en/of behoefte hebben aan vitaliteit. Alle vrouwen die de doelstelling van deze groep onderstrepen zijn van harte welkom bij zowel het zwemmen als de beweeglessen. Om teleurstelling te voorkomen verzoeken we geïnteresseerden zich vooraf aan te melden. Aanmelden en meer informatie ontvang je via een appje of mailtje naar 06-24549910 of m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl.