Verras je mantelzorger! Verlenging aanvraagperiode mantelzorgwaardering

Manteling heeft de periode om de mantelzorgwaardering aan te vragen verlengd tot en met 31 mei 2020.

Inwoners van Walcheren die mantelzorg ontvangen, kunnen de aanvraag doen via de website www.mantelingwalcheren.nl Ook kun je bellen naar Manteling; 0118 553530. Een medewerker van Manteling vult dan samen met jou het formulier in. De verlenging is een gevolg van de corona maatregelen.

‘We merken dat mensen vanwege de corona epidemie op dit moment wel wat anders aan hun hoofd hebben dan het aanvragen van de mantelzorg waardering’; aldus Mira Weber, directeur van Manteling. ‘Vaak kregen ze hulp van anderen bij het invullen, maar die komen nu niet meer op bezoek. Het zou jammer zijn dat ze door alle commotie over het corona virus vergeten de aanvraag te doen, of er momenteel niet toe in staat zijn. We willen zorgvragers daarom tegemoet komen door de periode van het aanvragen te verlengen tot en met 31 mei a.s. De betaling van de waardering zal dan half juli plaatsvinden’

Wanneer je langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week gemiddeld mantelzorg krijgt kun je de waardering aanvragen. Je mag de hulp van al je mantelzorgers bij elkaar optellen. Ook kinderen vanaf 4 jaar met een (psychische) of lichamelijke beperking of chronische ziekte, of hulpvragers die in een verpleeghuis zijn opgenomen kunnen de waardering aanvragen. Als je niet in staat bent zelf de aanvraag te doen, dan mag de mantelzorger dit voor je doen. Na 4 weken krijgt de hulpvrager bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Het bedrag ( €100, voor de gemeente Middelburg en Veere en €75 voor gemeente Vlissingen) wordt gestort op de rekening van de hulpvrager. Die kan het verdelen over één of meerdere van zijn of haar mantelzorgers. De drie gemeentes op Walcheren willen met de waardering mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Vergeet dus niet de waardering aan te vragen!