6 augustus 2019, 10:00

Update: Nextdoor burenapp

Gezien de vele reacties op ons bericht over de Nextdoor app zien we ons genoodzaakt om hier wat verder op in te gaan.
In een tijd waarin er zoveel te doen is om scam, spam, phishing en andere digitale oplichtingspraktijken is het juist nu de tijd om signalen van je buren, wijkbewoners, vrienden en familie serieus te nemen.

Het bericht van vorige week op Middelburgers over de verspreiding van brieven in de Middelburgse wijken is geen bangmakerij of stemmingmakerij. De intentie van de app/website zal ongetwijfeld goed zijn en juichen we zelfs toe. Mensen onderling verbinden via een platform is ook de intentie van Middelburgers.nl. De app/website moet echter zorgen voor een gevoel van verbinding, zorgzaamheid, veiligheid. Het kan dan niet de bedoeling zijn dat je zoveel vragen, klachten en onzekerheid veroorzaakt en dat er zelfs aangiftes gedaan worden.
Iedereen is natuurlijk vrij om de burenapp te gebruiken. We waarschuwen alleen om heel voorzichtig met je eigen persoonlijke gegevens om te gaan en gedurende de registratie goed te blijven opletten waar je wel en niet toestemming voor moet geven.

Bijgaand een link van het programma Opgelicht die veel duidelijk geeft over deze burenapp.
https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/artikel/landelijke-signalering-misleidende-uitnodigingsbrief-voor-buurtapp-nextdoor/