Tweede editie Vrijwilligersmarkt Middelburg

Organisaties, stichtingen, verenigingen en initiatieven presenteren zich aan het publiek

Op zaterdag 9 mei wordt de tweede editie van de Vrijwilligersmarkt Middelburg gehouden op de Markt. Van 10.00 tot 16.00 uur kunnen organisaties, stichtingen, verenigingen en initiatieven zich presenteren aan het publiek. Organisaties kunnen er vrijwilligers werven, maar ook hun naamsbekendheid vergroten en andere organisaties ontmoeten.

Na een succesvolle eerste editie in 2019, is de Markt ook dit jaar weer de plek waar men kennis kan maken met organisaties, stichtingen, verenigingen en initiatieven. Vorig jaar presenteerden een kleine 50 organisaties zich aan het publiek. Men ging in gesprek met bezoekers, maar ook waren er ludieke presentaties. Zo kon er meegefietst worden op een duo-fiets, werd er soep uitgedeeld, een rondleiding verzorgd door een radiostudio en een demonstratie Bailongball gegeven. Op deze manier kon het publiek op één dag in een gezellige en in een toegankelijke sfeer kennismaken met diverse vrijwilligersorganisaties.

Het criterium om als organisatie deel te kunnen nemen aan de Vrijwilligersmarkt Middelburg is dat de organisatie zich belangeloos voor het algemeen nut inzet. Er is nog plaats voor organisaties om zich aan te melden. Dit kan nog tot 1 april via www.welzijnmiddelburg.nl/actueel. Deelname is kosteloos.

De Vrijwilligersmarkt Middelburg vindt plaats naast de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt in september, die georganiseerd wordt door Welzijn Middelburg, Vrijwilligerspunt Vlissingen en HZ University of Applied Sciences.
Samen met de werkgroep wordt de Vrijwilligersmarkt Middelburg voorbereid. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van Zorgstroom, SVRZ ‘t Gasthuis, Stichting Chocolate Lovers, Maatschappelijk Werk Walcheren en vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (Welzijn Middelburg).