The Beatyard: online sample challenge met Jack Baker

Jack-Baker- foto door Dan Medhurst

Jack-Baker- foto door Dan Medhurst

Met The Beatyard worden Zeeuwse beatproducers uitgedaagd om met een sample een nieuwe beat te maken. Daarnaast organiseert The Beatyard workshops, masterclasses van bekende Nederlandse beatproducers en evenementen. Vanwege de coronamaatregelen is The Beatyard gestart met een online sample challenge. Na een succesvolle eerste online samlpe challenge in april met 13 deelnemers en meer dan 200 kijkers, wordt er op 16 juli opnieuw een online sample challenge georganiseerd. De sample wordt beschikbaar gesteld door Jack Baker, de drummer van o.a. de bekende Engelse band Bonobo, zangeres Kelis en zangeres Alice Russell. Beatproducers die mee willen doen kunnen de sample via de social media accounts van The Beatyard downloaden. De nieuw gemaakte beats met de sample van Jack Baker kunnen tot 14 juli naar beatyardnl@gmail.com worden gestuurd.

The Beatyard

The Beatyard is een initiatief van Tom Wattel (DJ TO-WA), Chris Smith (DJ Vindictiv), Richard Mars (Rebl One en Zeeland Hip Hop) en Kunsteducatie Walcheren. The Beatyard bevordert en versterkt – als eigentijdse vorm van cultuurparticipatie – op een laagdrempelige, kleinschalige en bottom-up manier de beatproducingcultuur onder (amateur)muzikanten in Zeeland. The Beatyard wilt uitgroeien tot het on- en offline platform in Zeeland op het gebied van beatproducing in de breedste zin van het woord.

EP release en special guest

In september staat er een nieuwe editie van The Beatyard met special guest en EP release gepland in Kaffee ’t Hof in Middelburg. Tijdens deze editie krijgen vier beatproducers de mogelijkheid om zichzelf door middel van en showcase van een kwartier te presenteren en zo hun eigen beats aan andere beatproducers en publiek te laten horen. Daarnaast krijgen de vier beatproducers voorafgaand aan The Beatyard een sample toegestuurd waarmee zij een nieuwe beat dienen te maken. Ook deze beat wordt gepresenteerd tijdens The Beatyard.

The Beatyard wordt mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kaffee ‘t Hof en Kunsteducatie Walcheren.

 Meer informatie

Volg The Beatyard op Instagram en Facebook: https://www.instagram.com/beatyardnl/ / https://www.facebook.com/TheBeatyardNL/

Bekijk de livestream van de online sample challenge van april terug: https://www.youtube.com/watch?v=Iyzs6yxg1Gc

Gerelateerde partners