Message in a Bottle - Slag om de Schelde

Tentoonstelling: Message in a Bottle – Slag om de Schelde

De tentoonstelling bestaat uit de 12 mooiste gedichten over het thema ‘vrijheid’, geschreven door jongeren die hebben meegedaan aan de gedichtenwedstrijd onder scholieren van het middelbaar onderwijs.

Opening donderdag 5 september, 16.00 uur op het Plein in de ZB

Donderdag 5 september 2019 zal gedeputeerde Harry van der Maas om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ openen op het Plein in ZB│ Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De tentoonstelling bestaat uit de 12 mooiste gedichten over het thema ‘vrijheid’, geschreven door jongeren die hebben meegedaan aan de gedichtenwedstrijd onder scholieren van het middelbaar onderwijs. Na de opening wordt bekend welke gedichten een prijs hebben gewonnen. De tentoonstelling is tot en met 25 september te bewonderen.

Gedichtenwedstrijd

De tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ komt voort uit een gedichtenwedstrijd met het thema ‘vrijheid’ onder scholieren van het middelbaar onderwijs. Deze jongeren hebben deelgenomen aan een workshop waarbij zij les kregen van een schrijfster en een vertegenwoordiging van het programma ‘Veteraan in de Klas’, georganiseerd door Switch, onderdeel van ZB. In totaal zijn er 83 gedichten ingezonden. De 12 mooiste gedichten vormen de tentoonstelling.

Prijsuitreiking

Donderdag 5 september worden de auteurs van de tentoonstelling in het zonnetje gezet. Na de opening van de tentoonstelling worden de drie prijswinnaars, gekozen door de jury, bekend gemaakt en de drie publieksprijzen uitgereikt. De jury bestaat uit Harold Bergmann (burgemeester van Middelburg), Tanja Harpe (schrijfster), Hans Droppert (regionaal coördinator Veteraan in de Klas), Anya Marinissen (vakreferent ZB) en Josephine Scholte de Jong (jongerenvertegenwoordiger, winnaar regionale finale Kunstbende categorie taal 2019).

Coproductie

De tentoonstelling is een coproductie van verschillende kunstenaars en disciplines. Ramon de Nennie en Cor de Lange zijn verantwoordelijk voor de artistieke invulling. De illustraties bij de gedichten zijn gemaakt door Middelburgse kunstenaars, leden van het collectief Virusgrafiek: Bo de Jong, Petra Rouwendal, Jeroen Kersouw, Ramon de Nennie, Ben Vranken en Paul de Ruiter.

Aanmelden opening: secretariaat@dezb.nl

Dit project komt voort uit het programma Four Freedoms door het jaar heen en wordt financieel ondersteund door de Provincie Zeeland, Europe Direct en Het Bevrijdingsmuseum Zeeland.