Tegenlicht Meet Up Zeeland met Jan Rotmans

Dinsdagavond 5 november is prof. dr. ir. Jan Rotmans de hoofdgast bij de VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland ‘Waterlanders’. Jan Rotmans geeft zijn visie op de stijgende zeespiegel en de onzekerheid die hiermee gepaard gaat. De Meet Up begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur op het Plein in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden per e-mail bij serden@dezb.nl.

De strijd tegen het water is een onderwerp dat veel reacties losmaakt in Zeeland. Dat was ook goed te merken na de uitzending ‘Waterlanders’ van VPRO Tegenlicht op 22 september jl. waarin drie scenario’s werden besproken als gevolg van de stijgende zeespiegel: het beschermen van Nederland door steeds hogere dijken te bouwen, Nederland permanent afsluiten van de zee of nieuwe eilanden voor de kust aanleggen. Tijdens de Tegenlicht Meet Up Zeeland gaat het gesprek verder over deze scenario’s. Teun Terpstra, Lector Overstromingsrisico van de HZ University of Applied Sciences, geeft zijn visie hierop. Mascha Dedert presenteert namens de ZMf het voorstel van energie-eilanden voor de Zeeuwse kust. Jan Rotmans belicht het onderwerp vanuit zijn deskundigheid.

Jan Rotmans
Jan Rotmans is hoogleraar transities en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is een maatschappelijk gedreven en bevlogen wetenschapper die ook een bijdrage wil leveren aan een eerlijke en duurzame samenleving. ZB heeft Jan Rotmans daarom uitgenodigd als gast voor Standplaats Zeeland op 4 en 5 november. Tijdens deze dagen bezoekt hij Zeeuwse bedrijven en organisaties, doet hij mee aan debatten en laat hij zijn licht schijnen over Zeeuwse kwesties met studenten. Standplaats Zeeland nodigt uit om Zeeland te ontdekken door andermans ogen. Kijk voor meer informatie op www.dezb.nl/standplaatszeeland.

Klokhuis Meet Up

Dinsdagochtend 5 november is Jan Rotmans te gast bij de Klokhuis Meet Up in de ZB, georganiseerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met het televisieprogramma Klokhuis. Aan de hand van fragmenten gemaakt door het Klokhuis over de strijd tegen het water, gaan Jan Rotmans en Mascha Dedert in gesprek met 75 kinderen uit groep 8 van de ABS uit Middelburg.