Stremming pontonbrug over het kanaal, 20 en 21 november

Op woensdag 20 en donderdag 21 november is de pontonbrug over het kanaal buiten gebruik. Voetgangers kunnen dan gratis gebruik maken van een pendelbus van Connexxion. Deze bus rijdt twee keer per uur en zorgt voor de aansluiting tussen trein- en buslijnen. Deze pendelbus heeft meerdere tussenstops en rijdt niet rechtstreeks naar de opstapplaatsen. De reistijd neemt hierdoor iets toe.

De pendelbus vanaf Station NS Middelburg naar de Loskade rijdt tussen 6.35 uur en 22.37 uur (2x per uur). De reistijd is circa 5 minuten.
De pendelbus vanaf de Loskade naar het Station NS Middelburg rijdt tussen 6.47 uur en 22.42 uur (2 x per uur). De reistijd is circa 10 minuten.
Uiteraard is het ook mogelijk om via de Schroebrug te lopen.

Scheepvaart
Genoemde werkzaamheden houden ook in dat de scheepvaart de tijdelijke pontonbrug in Middelburg niet kan passeren. Dit heeft te maken met het plaatsen van het nieuwe vaste bruggedeelte (de aanbrug) van de Stationsbrug in Middelburg. Concreet betekent dit dat de scheepvaart de pontonbrug in Middelburg nog kan passeren op dinsdag 19 november om 19.37 uur. De eerstvolgende brugopening voor de scheepvaart zal dan zijn op donderdag 21 november om 19.37 uur.

Geplande werkzaamheden
De Stationsbrug bestaat uit twee gedeelten: een draaibrug en een vast gedeelte. Op woensdag 20 en donderdag 21 november plaatst de aannemer het vaste gedeelte van de Stationsbrug.
De traptreden van de pontonbrug worden op dezelfde dagen vervangen door schuine gangpaden (zogenaamde gangways). Dit doen we omdat in de periode van 1 januari tot en met 29 februari 2020 het waterpeil wordt verlaagd. Dit heeft te maken met recent geplande noodzakelijke werkzaamheden van de gemeente Vlissingen.

Vanwege de aankomende winterperiode wordt op de pontonbrug een rubberen mat aangebracht. Door deze stroeve mat wordt de brug minder snel glad.

Uitgevoerde werkzaamheden tot nu toe

· De aannemer heeft haar bouwterrein op de Loskade ingericht. Hij heeft keten geplaatst en het terrein afgezet met een hekwerk.

· Er is een tijdelijke busstation en een tijdelijke fietsenstalling gemaakt op de Loskade.

· De Stationsbrug is aan weerszijden fysiek afgesloten voor het (land)verkeer.

· De Stationsbrug is van haar plek gehesen en op transport gezet naar Krimpen aan den IJssel.

· De tijdelijke pontonbrug (die de Stationsbrug vervangt) ligt op haar plaats. De voetganger gebruikt deze. Daarnaast is deze pontonbrug belangrijk voor de scheepvaart. Zo gaat deze brug dagelijks op vaste tijden open voor de scheepvaart.

Contact

Provincie Zeeland werkt samen met aannemer Hollandia Services B.V. aan het groot onderhoud van de Stationsbrug Middelburg. Valt u iets op of heeft u vragen? Neem dan contact op met de projectorganisatie Renovatie Stationsbrug Middelburg via stationsbrug@zeeland.nl.

Actuele informatie leest u op de website www.zeeland.nl/stationsbrug

Gerelateerde partners