Start schildercursus Cultuurhuis Kuiperspoort

Op woensdagavond 11 september a.s. start in Cultuurhuis Kuiperspoort in Middelburg weer een nieuwe schildercursus. Deze uitgebreide teken- en schildercursus wordt gegeven door beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede.

Alle aspecten van het tekenen en schilderen komen aan bod, zoals; schetsen, landschappen en portretten met grafietstift en andere tekenmaterialen.
Ook de verhoudingsmethode Gulden Snede en het toepassen van het perspectief wordt uitvoerig besproken.
De cursus is in twee blokken van 12 weken op woensdagavond van 19.00 tot 21.30 uur in het atelier van Cultuurhuis Kuiperspoort.
De schildertechnieken, op waterbasis, waarmee gewerkt wordt zijn; aquarelleren en acrylverf.
Te beginnen met de mooie techniek aquarelleren, in meerdere transparante lagen kunnen de cursisten zich bekwamen in de geheimen van een goede aquarel. Schilderen met acrylverf is al jaren een populaire techniek die reukloos is en dus ook thuis makkelijk geschilderd kan worden. Het opzetten en uitwerken in meerdere lagen acrylverf wordt uitvoerig geoefend.
Verder is er veel aandacht voor materialen en het mengen van kleuren. Het gebruik van de juiste vijf primaire kleuren, secundaire en tertiaire kleuren mengen, een kleurencirkel maken. Het toepassen van complementaire kleuren enz.

Twee cursusblokken van 12 weken, op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

CURSUSDATA / Blok 1 september-december 2019
11 september, 18 september, 25 september,
2 oktober – Geen schilderles, 9 oktober, 16 oktober – Geen schilderles, 23 oktober – Geen schilderles, 30 oktober
6 november, 13 november, 20 november, 27 november
4 december, 11 december, 18 december

Een leuke maar vooral leerzame teken- en schildercursus waar u kennis maakt met de mogelijkheid om zelf te creëren. Er zijn nog een paar plaatsen vrij, dus u kunt nu al inschrijven.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.schilderles.nl
of bellen naar telefoonnummer: 06-28732739
Om in te schrijven kunt u een e-mail sturen naar keesvandewetering@schilderles.nl