Standwerkerconcours in Middelburg

Donderdag 8 augustus wordt in de Lange Delft het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden.

Zo’n dertig standwerkers zullen de strijd aangaan, wie tot beste standwerker in Middelburg zal worden uitgeroepen. Het spektakel begint om 10.00 uur en zal duren tot ongeveer 16.30 uur.

Een jury zal de verrichting van de standwerkers nauwgezet gade slaan om na afloop tot een eind oordeel te komen, wie de winnaar zal worden. Deze jury beoordeelt de standwerkers naast originaliteit en overtuiging ook op hun welbespraaktheid.

Om 17.00 uur reikt wethouder Johan Aalberts aan de beste drie deelnemers de prijzen uit. Deze prijsuitreiking vindt plaats in de Lange Delft op de hoek met de Segeersstraat. Voor het vierde jaar is er voor de winnaar een wisseltrofee. Deze beker is genoemd naar de bekende standwerker met zijn groenteschaaf, Bertus de Regt.

Wereldkampioen

Ook de nieuwe wereldkampioen Paul Bol komt naar Middelburg. Hij was de winnaar van de wereldkampioenschappen welke werden gehouden in Rijssen. Paul was ook de winnaar vorig jaar in Middelburg.

Vijfenzestig jaar geleden

Op 3 juni 1954 werd voor de eerste keer in Middelburg een standwerkersconcours georganiseerd, omdat de warenmarkt op donderdag na de oorlog weer zijn oude glorie heeft herkregen. Dit standwerkersconcours, tevens voor het eerst een dergelijk evenement in Zeeland, was een groot succes.

De standwerkers zorgen voor veel extra plezier tijdens deze ‘dolle’ donderdag.