Social Media voor jouw vrijwilligersorganisatie?

Social media biedt veel mogelijkheden, ook voor vrijwilligersorganisaties. Maar ja, hoe dan?!
Hoe maak je een keuze uit de verschillende social media platformen, hoe kun je ze inzetten passend bij jouw organisatie, wat zijn handige tips en tricks? Ben jij vrijwilliger of vrijwilligerscoördinator op Walcheren, volg dan onze social media workshop of meld je aan als casus organisatie en maak samen met ons een social media plan voor je organisatie.

Verbreed je kennis
In samenwerking met Sonja Barentsen van SBText, starten we een traject om vrijwilligersorganisaties (nog meer) wegwijs te maken in het gebruik van social media.

Hoe kun je social media inzetten om:
– de doelstelling van je organisatie uit te dragen
– mensen aan je te verbinden
– vrijwilligers te werven
– interne communicatie aan te vullen.

Daarnaast besteden we aandacht aan de vormgeving van je online boodschappen en ruimen we tijd in voor vragen op maat van organisaties.

Sonja:
“Ik vind het heel leuk om over mijn vakgebied te praten en 1: mensen mee te geven dat het helemaal niet ingewikkeld is en 2: samen met hen een manier te vinden waarop zij dit werk kunnen doen op een wijze die hen persoonlijk écht ligt.”
Het traject
Samen met twee vrijwilligers(coördinatoren) van één casus vrijwilligersorganisatie gaan we een toegankelijk en concreet social media basis plan bedenken. Het traject bestaat uit een aantal brainstormgesprekken én ondersteuning en tips bij het uitvoeren van de eerste stappen.

En het mooie is: we gaan jullie meenemen in dit traject, zodat jullie mee kunnen kijken en leren. Over ieder gesprek en stap in het traject maken we een item, dat we plaatsen in een online workshop die we delen via het Kennisplatform voor vrijwilligers. Deze workshop wordt gedurende het traject dus steeds aangevuld met de nieuwe items en kun je op je eigen moment volgen. Tijdens de laatste bijeenkomst besteden we aandacht aan jullie vragen.

Heb je belangstelling voor de online workshop?
Laat het Janneke weten via een mailtje: j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl
We informeren je dan graag zodra het eerste item online staat, in oktober 2020.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Belangstelling om als casus organisatie te fungeren in dit traject?
Meld jullie s.v.p. uiterlijk 16 september 2020 aan via dit online formulier .

We gaan werken met één casus vrijwilligersorganisatie, er mogen 2 vrijwilligers / vrijwilligerscoördinatoren van deze organisatie deelnemen.

Samen met Sonja van SBText gaan we een keuze maken uit de aanmeldingen. Deze keuze zal gebaseerd worden op de vraag: bij welke organisatie kunnen we zoveel mogelijk aspecten van social media verkennen en inzetten, zodat we gezamenlijk zoveel mogelijk kunnen leren van het traject?

Praktische informatie voor de casus organisatie
Periode:                         Oktober en november 2020
Bijeenkomsten:            5 bijeenkomsten van 1,5 uur, daarnaast nog ongeveer 7,5 uur “huiswerk”
Data:                              In overleg
Locatie:                         Het Badhuis, Zusterstraat 7 in Middelburg, de ruimte is ingericht op 1,5 meter
Kosten:                          Geen, Samen Vrijwillig neemt de kosten voor haar rekening