Singer songwriter Sigourney Rose stroomt door naar landelijk coachingsprogramma Popsport

Het coachingstraject Popaanzee Popsport, waar de afgelopen vijf maanden vijf jonge acts (12–21 jaar) uit Zeeland aan deelnamen, maakte gisteren via Instagram bekend welke act doorstroomt naar het landelijke traject: Sigourney Rose uit Vlissingen.

Over Popaanzee Popsport
Popaanzee Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. Het traject is een onderdeel van de landelijke organisatie Popsport. De deelnemende acts kregen de afgelopen maanden professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stage performance en publiciteit.

Door de coronacrisis moest het programma worden aangepast en vond de meeste coaching online plaats. In plaats van een showcase, hebben de singer songwriters via een livestream vanuit Brogum in Zierikzee opgetreden. De producers doken met een professional de studio in.

Landelijk traject
De act die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap gaat door naar het landelijke traject van Popsport. Sigourney Rose start in september, samen met de doorstromers van andere provincies. Onder leiding van een personal coach wordt zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions: hierbij wordt de studio van rockband De Staat omgebouwd tot een intieme setting, waar de bands onder persoonlijke begeleiding van de coaches uit het netwerk van De Basis in Nijmegen een clip gaan opnemen.

De andere deelnemers waren: Rosann (singer songwriter uit Groede), Critter (singer songwriter uit Sint Maartensdijk), Roel Lazar (producer uit Middelburg) en Sinan Uslu (producer uit Vlissingen).

Aanmelden editie 2020
Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts tussen de 12 en 21 jaar. Muzikanten kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2020 via https://popaanzee.nl/aanmelden/

Popaanzee Popsport is onderdeel van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek, dat wordt uitgevoerd door ZB.

Popaanzee Popsport wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Stichting Popsport en Fonds voor Cultuurparticipatie.