Roeivereniging Honte verwelkomt roeiboot van KiKaRoW

MIDDELBURG:  Op 22 april komt de zeeroeiboot ‘The Vin’ van KiKaRoW rond 15.30 aan in Middelburg. Roeivereniging Honte is al een jaar actief om dit project te steunen met als klapstuk de komst van de boot naar de Zeeuwse hoofdstad. Er is die middag dan ook een spektakel opgetuigd waar iedereen welkom is.

KikaRoW legt dit voorjaar 1400 kilometer door Nederland af ‘om kanker de wereld uit te roeien’. Op 13 april ging de tocht van start in Uithoorn, daarna wordt in veertien weekenden van roeivereniging naar roeivereniging geroeid. Bijzonder is dat de bemanning bestaat uit (ex-)kinderkankerpatiënten, hun buddy’s, aangevuld met ervaren roeiers. Op de boot is plaats voor 4 roeiers en een stuurman/-vrouw.

Zeeuwse etappe
In het paasweekend komt The Vin onze provincie binnen via Dordrecht. Op tweede Paasdag gaat de etappe van roeivereniging Scaldis in Goes via het Veerse Meer naar Middelburg. The Vin wordt begeleid door historisch museumreddingsschip Tjerck Hiddes en bij de sluizen van Veere opgewacht door een armada aan sloepen en roeiboten.
Bij roeivereniging Honte in de Middelburgse haven wordt de stoet ingehaald met muziek van de legendarische Jake Schmid band en een mosselmaaltijd op het vlot van de roeiclub. The Vin en volgboten blijven overigens nog een midweek in Middelburg om op Koningsdag de tocht voort te zetten richting Bergen op Zoom.
Bijzonder is de belangeloze bijdrage van Baardaap Brewing, Brouwerij Stekelstruik en Projectbrouwerij de Twee Roosen, Zij hebben speciaal voor dit project het bier ‘Voor de buiken!’ gebrouwen, mede mogelijk gemaakt door Stadsbrouwerij Middelburg. De dorstlesser wordt op 22 april gelanceerd en uiteraard geschonken. De opbrengst gaat volledig naar KiKaRow.
Ook andere bedrijven en vooral leden van de Middelburgse roeiclub waren afgelopen jaar actief voor KiKaRoW. Om geld in te zamelen zijn er sponsoren geworven, is er een barbecue georganiseerd, een loterij gehouden en kon bij Jumbo een statiegeldactie worden uitgezet. Honte hoopt tijdens de intocht van The Vin een groot bedrag te kunnen overhandigen aan KiKaRoW. Janita Melse die het project vanuit Honte coördineert, licht verder toe: ,,Behalve met een financiële bijdrage ondersteunen we het RondjeNL ook qua organisatie en in praktische zin door bijvoorbeeld onderdak en een maaltijd voor de roeiers en begeleiders te verzorgen. Er zijn enorm veel mensen die willen meewerken, vaak heel spontaan.”

Het doel
Met het ‘RondjeNL’ hoopt KiKaRoW samen met Nederlandse roeiverenigingen 500.000 euro bijeen te brengen voor het onderzoeksproject LATER van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het doel van de LATER-studie is om de genetische aanleg van het optreden van late effecten bij kinderkanker, zoals onvruchtbaarheid, hartschade, botontkalking en chronische vermoeidheid, die veroorzaakt zijn door alle behandelingen, op te sporen en vervolgens te kunnen behandelen.

Programma:

14.00 – opening / U komt toch ook een kopje koffie of thee drinken? Bolus erbij?

14.30 – Start muziek met de legendarische Jake Schmid Band

15.00 – Lancering Hontebier ‘Voor de Buiken’!

15.30 – Geplande aankomst The Vin en volgboten

17.00 – Mosselmaaltijd

Donaties zijn van harte welkom op NL79 INGB 00062 40257 t.n.v. Roeivereniging Honte o.v.v. KiKaRoW. Meer informatie: www.rvhonte.nl/kikarow

Gerelateerde partners