Robot maakt bezoek Zeeuws Museum vanuit huis mogelijk!

Robot maakt bezoek Zeeuws Museum vanuit huis mogelijk!

Deze week en de eerste week van september biedt het Zeeuws Museum bezoekers, die niet zelf naar het museum kunnen komen, een unieke kans om vanuit huis de collectie te bekijken. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een ‘BeamPro’ een museumrobot waarmee, onder begeleiding van een rondleider, online door het museum ‘gewandeld’ kan worden. Aan de cliënten van WVO Zorg de eer om de robot als eerste te testen!

Museumrobot
De BeamPro is een op afstand bestuurbare museumrobot met ingebouwde webcam, waarmee men zelf door het museum kan ‘wandelen’. Twee breedhoek camera’s, een 360° optie en een reeks aan microfoons zorgen voor een optimale beleving, waardoor het aanvoelt alsof de bestuurder zich daadwerkelijk in het museum begeeft.

De inzet van deze robot maakt het voor ouderen of mensen die minder mobiel zijn, die niet meer naar het museum kunnen komen, mogelijk om de collectie vanuit huis te bewonderen. Om deze ervaring nog specialer te maken, zorgt het museum voor een privé-rondleider die meeloopt en vertelt over bijvoorbeeld de prachtige Zeeuwse collectie.

Meer informatie en aanmelden
De robot is beschikbaar op 2, 3 en 4 september 2020 van 10.30 tot 11.15 uur en van 13.00 tot 13.45 uur. Voor het gebruik van de robot is een reservering noodzakelijk. Daarnaast is een computer of laptop met webcam, microfoon en internetverbinding nodig. Een online bezoek is GRATIS en duurt circa 45 minuten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Heeft u interesse om gebruik te maken van deze robot om zo het Zeeuws Museum vanuit huis te bezoeken? Voor meer informatie en het reserveren van de BeamPro kunt u hier klikken.

Zit er geen beschikbare datum of tijd meer voor u bij? Laat het ons weten! Mochten we in de toekomst nogmaals een BeamPro Museumrobot op bezoek hebben, dan ontvangt u als eerste van ons een e-mail waarin we dit kenbaar maken.

Pilot
Het Zeeuws Museum in Middelburg is het eerste museum in Zeeland dat gebruik gaat maken van deze robot. Doel is om het museum nog toegankelijker te maken, omdat dit aansluit bij de visie dat een museum voor iedereen toegankelijk moeten zijn. In eerste instantie gaat het om een proefperiode van twee weken. Voor deze pilot wordt een samenwerking aangegaan met WVO Zorg. WVO Zorg is een zorgorganisatie in de regio Walcheren met woonzorgcentra, thuiszorg en een breed scala aan zorg- en welzijn gerelateerde diensten. Een aantal van hun cliënten krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van de robot. Daarnaast kunnen ook andere geïnteresseerden zich opgeven voor deze unieke ervaring.

Tot en met zondag 6 september is de tentoonstelling Nooit Meer Werken in het Zeeuws Museum te zien. Een tentoonstelling over werk: toen nu en straks, waarin onder andere het enorme tempo waarin ons werkt verandert en in een aantal gevallen zelfs overgenomen wordt door machines en robots aangekaart wordt. In het verlengde hiervan organiseert het museum ‘Robots in het Zeeuws Museum’; een aantal activiteiten, waaronder de inzet van de BeamPro Museumrobot.