Reis je mee op de wetenschapsdag in de ZB?

Zaterdag 5 oktober 2019 organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Wetenschapsdag. Kinderen – vooral in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar – kunnen op deze dag met proefjes, experimenten en demonstraties de wereld van wetenschap en techniek ontdekken in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De workshops worden verzorgd door organisaties uit heel Zeeland en bijna alle workshops zijn gratis. Iedereen is van harte welkom!

Reis je mee?
De Wetenschapsdag is gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis je mee?’. Diverse activiteiten staan speciaal in het teken van reizen, zoals een workshop over het bouwen van een voertuig, rijden in de mini-Tesla van Zorgsaam Zeeuws-Vlaanderen en ‘meevaren’ met de Virtual Reality brillen van Damen uit Vlissingen.

Klokhuis Meet Up
Bijzonder dit jaar is de Klokhuis Meet Up over zelfrijdende auto’s.

In exact één uur worden kinderen tussen de 10 en 13 jaar uitgedaagd een eigen mening te vormen en goed te luisteren naar verschillende invalshoeken van deskundigen over dit onderwerp. Ze krijgen daarbij hulp van Klokhuispresentator Sosha Duysker. Om 12.00 uur en 14.00 uur is er een Meet Up, maximaal 50 kinderen per sessie. Graag vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar klokhuis@dezb.nl

Vaste onderdelen
Natuurlijk ontbreken ook de vaste ingrediënten zoals zonne-energiebootjes en sparebots maken niet. En er zijn verschillende shows te bekijken, zoals de Magnetenshow en een show over de wonderen van beweging.

Deelname
Aanmelden voor de Wetenschapsdag is niet nodig. Voor sommige activiteiten geldt wel dat er een beperkt aantal kinderen aan kan deelnemen. Een compleet overzicht van het programma staat op www.dezb.nl