Popaanzee organiseert Songs for Freedom

Popaanzee organiseert voor het Bevrijdingsfestival Zeeland ‘Songs for Freedom’. Singer-songwriters, rappers en andere muzikanten worden uitgedaagd om een lied over vrijheid te schrijven en mee te doen aan de songcontest. Deelnemers krijgen een masterclass songwriting met Lucas Hamming en maken o.a. kans op een optreden op Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. Popaanzee is het platform voor talentontwikkeling in popmuziek in Zeeland, de coördinatie is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Masterclass songwriting met Lucas Hamming

Om muzikanten te inspireren en extra handvatten te geven organiseert Popaanzee een exclusieve Masterclass songwriting met Lucas Hamming. Deze masterclass is op zondag 22 maart om 15.00 uur in ’t Beest in Goes. Deelname is gratis, na aanmelding via info@popaanzee.nl.

Lucas Hamming was één van de grote talenten uit het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. Daarna brak hij definitief door toen hij in het seizoen 2015/2016 samen met zijn band ‘huisband’ werd van DWDD. Hij stond op Pinkpop en verkocht Paradiso uit. In 2019 won hij het televisieprogramma Maestro. Dit jaar gaat Lucas op tour langs de Nederlandse theaters.

Voorronde in Boekhandel ’t Spui in Vlissingen

In een voorronde bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen worden alle Songs for Freedom voor publiek en jury gespeeld. Deze voorronde is op zaterdagmiddag 18 april 2020 tijdens Record Store Day. Alle genres zijn welkom: van singer- songwriter tot hiphop.

Optreden op Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen

De winnaar van de voorronde mag zijn of haar liedje live aan het grote publiek laten horen, op het Zeelandpodium van Bevrijdingsfestival Zeeland op 5 mei in Vlissingen. Daarnaast wordt het winnende lied opgenomen in Fuzztone Studio in Middelburg.

Aanmelden voor Songs for Freedom kan tot 10 april 2020 via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl/songsforfreedom