Popaanzee Goldrush bij Zeeland Nazomerfestival

Popaanzee viert 12,5 jarig bestaan op 2 september

Een selectie van voormalige Popaanzee artiesten

Popaanzee begon in 2007 als één van de eerste trajecten op het gebied van talentontwikkeling in popmuziek. Tientallen Zeeuwse bandjes werden gecoacht door bekende en minder bekende namen uit de Nederlandse popmuziekindustrie. Veel deelnemers vervolgden hun weg op conservatoria en pop- en rockacademies. Popaanzee was en is voor veel jonge muzikanten dé springplank naar een carrière in de popmuziek. Voor anderen een onvergetelijke ervaring. Nu, 12,5 jaar later, is Popaanzee het platform voor talentontwikkeling in Zeeland met vier projecten, allemaal gericht op dat ene doel: muzikanten verder helpen.

Om dat succes te vieren en terug te kijken op die ontwikkelingen nodigen we een aantal oud-Popaanzee bands uit voor een optreden in het mooie festivalhart van Zeeland Nazomerfestival.

Programma, 2 september 2019

· 20.30 – 21.00 uur: Going Dutch stond bekend om hun frisse Nederlandstalige funkrock. De Chilli’s zijn ooit ver weg, maar er is ook altijd die lekkere poppy hook. Ze waren Popaanzee deelnemer in 2014 en treden aan met hun oude zanger.

· 21.15 – 21.45 uur: Zinkzand, de reünie. Ze zijn terug, verwacht niet te veel oude hits maar een spannende aaneenschakeling van doordreinende stampblues met experimentele geluiden van deze vrijbuiters.

· 22.00 – 22.30 uur: The Steady New Sounds uit Middelburg was ooit het Zeeuwse antwoord op the Arctic Monkeys. In 2013 deden ze mee aan Popaanzee en werden ze begeleid met Marien Dorleijn van Moss, met wie ze later zelfs op tournee gingen.

· 22.45 – 23.25 uur: PEER heeft een thuiswedstrijd. Dit viertal brengt een mix van energieke indierock met aanstekelijke Britpop. Werkten in 2015 met coach Peter Slager en hebben inmiddels hun eigen clubtour, die in Paradiso startte, achter de rug.

Popaanzee is het Zeeuwse platform voor talentontwikkeling in popmuziek.

Coördinatie van Popaanzee is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.