Popaanzee GOLD wordt Popaanzee ACADEMY

Bands en muzikanten die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal gebied en verder willen komen in de landelijke muziekindustrie, kunnen zich aanmelden voor Popaanzee ACADEMY. Dit coachingtraject is een onderdeel van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek.

Popaanzee ACADEMY
Popaanzee ACADEMY is in het aanbod van Popaanzee het meest ambitieuze traject dat een band kan doorlopen om zich verder te ontwikkelen. Voorgaande jaren heette dit traject Popaanzee GOLD, maar de organisatie is van mening dat deze naam niet de lading dekte. En dat doet Popaanzee ACADEMY wel.

Wat doet de Popaanzee ACADEMY?
Deelnemers krijgen verschillende masterclasses op het gebied van publishing, boekingen, releases en artist branding. Op basis van een bandplan wordt een passende coach uit de muziekindustrie aan de act gekoppeld, die helpt met het nemen van verdere stappen in hun muzikale carrière. Gedurende het festivalseizoen maken de acts kans op optredens op verschillende festivals tijdens de Popaanzee Zomertour (zoals Bevrijdingsfestival Zeeland, Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival). Het traject wordt afgesloten met een clubshow bij één van de professionele poppodia in Zeeland.

Aanmelden
In principe kan iedereen zich aanmelden. Voorwaarden zijn dat de band of act Zeeuws is en actief wil investeren in hun ontwikkeling. De band of act moet over een eigen repertoire beschikken en heeft de nodige muzikale kilometers gemaakt. Een commissie van programmeurs van poppodia en festivals uit Zeeland/Noord-Brabant stelt uit de aanmeldingen een shortlist samen en daaruit worden drie acts gekozen.

Aanmelden kan tot 1 februari 2021 via: www.popaanzee.nl