Zeeuwse Vlieger Vrienden

Wij werken voor: Heel Middelburg

Zeeuwse Vlieger Vrienden kun je bij goed weer vinden op de Zeeuwse stranden en dijken. Afhankelijk van de wind, vind je ze al vliegerend aan de noord-, zuid- of westkant. Dit kan zijn met eenlijners of meerlijners. Van een simpel sleetje tot een reusachtige Cody, van een ouderwetse Speedwing tot de nieuwste kites. Meestal zijn de vliegers zelfgemaakt. Sommigen ZVV’ers scheuren rond in een buggy.

Vliegerfeesten
Op gezette tijden ontmoeten clubleden elkaar op clubvliegerdagen of vliegerfestivals, zowel nationaal als internationaal. We bekijken, bewonderen en bekritiseren alles wat er op dat moment de hemel versiert. We leren van elkaar en doen ideeën bij elkaar op. En natuurlijk steken we elkaar de loef af door een nog mooiere vlieger de lucht in te dirigeren.
Al met al een gezellige vereniging, met heel verschillende leden die elkaar vinden in een grote passie: vliegers en vliegeren.

Clubprojecten
Bijzonder voor de ZVV is, dat de leden niet alleen samen vliegeren, ze schuiven ook geregeld achter de naaimachine om zelf te bouwen. Ze doen dat alleen op een zolderkamer of gezamenlijk. Daarvoor wordt er o.a. in de winterperiode een clubproject georganiseerd. Beginners bouwen dan onder begeleiding van ervaren bouwers hun eerste vlieger. Maar ook die ervaren bouwers leren van elkaar. Het eindresultaat bestaat uit een aantal vliegers met identieke uiterlijke kenmerken. Het gezamenlijk vliegen van dit model geeft een kick. Niet één mooi model, maar meerdere vullen de lucht. De toeschouwers laten hun waardering dan ook blijken.

De nieuwsbrief
De ZVV is een Zeeuwse vereniging. Maar ook van ver buiten de Zeeuwse grenzen wonen er leden, die aangetrokken worden door de prachtige Zeeuwse stranden. En zeg nou zelf: je kan toch nergens beter vliegeren dan in Zeeland!
Daar de leden van de club op grote afstand van elkaar wonen, hebben we een nieuwsbrief. Dat verschijnt zo’n vier maal per jaar om de clubleden van informatie te voorzien.

Onderling contact
Vliegeren is het aardigst als je het met anderen samen doet. Clubleden spreken bijvoorbeeld met elkaar af om ergens in het Zeeuwse te gaan vliegeren, aan het begin van de avond als de stranden weer wat ruimer zijn. Of juist vroeg als er nog geen toeristen zijn.

Informatie
Lidmaatschap van de ZVV kost € 20,00 per jaar. Alle leden van het gezin zijn meteen lid voor hetzelfde geld.

Algemene informatie
Locatie adres
Zeeuwse Vlieger Vrienden
Adres: Han Diekmannlaan 25
4385 KT Vlissingen