Scouting Berdenis van Berlekomgroep

Wij werken voor: Heel Middelburg

Scouting sinds 1911

Met de oprichting van de Boy Scout Association werd in 1909 het fundament gelegd voor de internationale jongerenbeweging die Scouting heet. Reeds een jaar later introduceerde de grondlegger van Scouting, Lord Robert Baden-Powell, het spel van verkennen in Nederland. In het voorjaar van 1911 werden vervolgens in Middelburg de eerste padvinders geïnstalleerd. De oprichting van de BvB was daarmee een feit.

De BvB bestaat inmiddels 100 jaar. Daarmee is de groep de oudste Scoutinggroep van Zeeland en één van de oudste van Nederland. De geschiedenis van BvB is rijk en veelbewogen. En hoewel haar toekomst er niet altijd even florissant heeft uitgezien, gaat het de BvB tegenwoordig in alle opzichten voor de wind.

100 jarig bestaan

De BvB jubileert dit jaar, want het is liefst honderd jaar geleden dat de groep werd opgericht. Het eeuwfeest wordt groots aangepakt met diverse activiteiten en een reünie, die 16 april 2011 werd gehouden voor alle (oud-)leden. Hiernaast is de uitnodiging te bekijken.

Verder is op 14 mei 2011 door de Christiaan de Wetstam nog een spetterend feest georganiseerd voor alle Zeeuwse Scoutinggroepen.

 

Locatie op de kaart
Algemene informatie
Locatie adres
Scouting Berdenis van Berlekomgroep
Adres: Zuidsingel 92
4331 RV Middelburg
Facebook
Twitter