Pennywafelhuis, community art project

Wij werken voor: Dauwendaele,

In 2015 heeft Kunsteducatie Walcheren (KEW) opdracht gegeven aan kunstenaars Marlou Pluymaekers en Anda van Riet om het Pennywafelhuis tot stand te brengen.

Het Pennywafelhuis is een community art project in de wijk Dauwendaele in Middelburg en is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten van diverse samenstellingen en achtergronden. Onze doelgroep zijn alle bewoners van de Meanderflat, Meanderlaan en Driewegenhof, maar natuurlijk ook mensen daarbuiten. Iedereen is welkom.

Het Pennywafelhuis is ontstaan uit de gedachte dat kunstenaars zichtbaar maken, vergroten, mensen anders naar zichzelf, de ander en de omgeving laten kijken. Kunstenaars in de wijk kunnen het verschil maken. Kunst is een prachtig middel om een antwoord te vinden op maatschappelijke vragen.

In het atelier, de markthal, de eetkamer en de tuin brengen we mensen met elkaar in verbinding, gaan we op zoek naar kwaliteiten, horen we verhalen, delen we herinneringen, kantelen we beeldvorming en brengen we in beweging. Zo dragen wij bij aan (meer) sociale cohesie in de wijk.

Anda van Riet vindt het interessant om een langere periode met een project bezig te zijn en vast te leggen wat ze tegen komt. Ze is geïnteresseerd in het dagelijks bestaan van de flatbewoners. Hoe leven mensen, wat eten ze, welke hobby’s, nationaliteit, kleding, kortom: deze flat intrigeert.

Voor Marlou Pluijmaekers is het herkennen van kwaliteit belangrijk: ieder mens doet er toe. De Meanderflat en omgeving staat bekend als een “grijze” wijk. Marlou zoekt de uitdaging op om zowel kleur bij de bewoners als in de wijk te brengen.

Agenda:

  • Elke dinsdag en donderdag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.
  • Lunch tussen 12:00 uur en 13:00 uur (€ 0,50/inloop).
  • Markthal (garage 38e) kringloop markt, groente van city seeds; ontmoetingsplek.
  • Buurt atelier; kunst kijken en/of zelf bezig zijn met tekenen, schilderen of andere kunstzinnige uitingen.

Koffie en thee staan klaar.

 

 

Sociale Handafdruk
Algemene informatie
Locatie adres
Pennywafelhuis, community art project
Adres: Meanderlaan 184 / garage 38e
4337 TJ Middelburg
Dauwendaele

Het Pennywafelhuis is elke dinsdag en donderdag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Facebook