Logisch Advies & Begeleiding – hoogbegaafdheid

Wij werken voor: Heel Middelburg

Logisch Advies informeert en adviseert over (hoog)begaafdheid. Wij bieden trainingen, cursussen en workshops aan voor docenten, psychologen, orthopedagogen, ouders, kindercoaches en iedereen die meer wil weten over (hoog)begaafdheid en omgaan met (hoog)begaafden. In overleg verzorgen wij ook studiedagen op scholen.

‘Hoog’ tussen haakjes, dat is niet toevallig: je hoeft geen etiket hoogbegaafd te hebben om jezelf (of uw leerling, zoon of dochter) te herkennen in de moeilijkheden die begaafd of hoogbegaafd zijn met zich mee kan brengen.

Waarom Logisch Begeleiding?

Als het niet lukt om te laten zien wat je kunt.
Als je het gevoel hebt dat je cijfers niet bij je passen.
Als je anders denkt dan de anderen.
Als je het gevoel hebt dat je meer uit je schoolwerk kunt halen (maar het niet lukt).
Als je goede cijfers haalt, maar je hebt daar niets voor gedaan.
Als je eigenlijk beter je best zou kunnen doen (maar je niet weet hoe).
Als je het gevoel hebt dat het een ‘rommel’ in je hoofd is.

Kinderen en jongeren

Herken je jezelf (of uw zoon, dochter of leerling) in bovenstaande vragen? Logisch adviseert en begeleidt getalenteerde kinderen (vanaf ongeveer 8 jaar) en jongeren die vastlopen en/of op zoek zijn naar nieuwe uitdaging. Aan de hand van diverse hulpmiddelen wordt een doel geformuleerd, waaraan langere tijd gewerkt wordt. Dit doel kan bereikt worden door bijvoorbeeld anders te leren denken, door gebruik te maken van (meta)cognitieve leerstrategieën of op een andere manier leren leren. Begeleiding, waarbij ouders intensief betrokken zijn, kan individueel of binnen een kleine groep plaatsvinden.

Volwassenen

Herkent u uzelf in bovenstaande? Logisch Advies en Begeleiding biedt coachingstrajecten voor volwassen aan. Na een intakegesprek volgt een voorstel voor een individueel coachingstraject. Deze trajecten bestaan doorgaans uit een serie van 5 tot 8 gesprekken van anderhalf uur. Tussen de gesprekken zit een periode van ongeveer 4 weken. Voor meer informatie en vergoedingen kunt u contact opnemen met Logisch Advies en Begeleiding.

Locatie op de kaart
Sociale Handafdruk
Algemene informatie
Locatie adres
Logisch Advies & Begeleiding – hoogbegaafdheid
Adres: President Kennedylaan 57
4334 EH Middelburg
Facebook