Centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur Zeeland

Wij werken voor: Heel Middelburg

CBK Zeeland is een actief centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur. De organisatie ondersteunt en informeert kunstenaars, vormgevers en architecten en stimuleert de onderlinge samenwerking. Het centrum ontwikkelt activiteiten die er toe bijdragen dat er meer kunst te zien is in het dagelijkse leven van iedereen in Zeeland. Daarnaast stimuleert het Zeeuwse kunstenaars om kunst te maken. Door het houden van bijeenkomsten komen kunstenaars met elkaar en met kunstliefhebbers in contact. Vaak ontstaan daaruit weer nieuwe artistieke ideeën en activiteiten. Met het organiseren van tentoonstellingen, excursies en discussiebijeenkomsten wil CBK Zeeland het publiek kennis laten maken met kunst, vormgeving en architectuur. Het centrum wil er op die manier voor zorgen dat de Zeeuwse kunstenaars, vormgevers en architecten binnen de provincie meer aandacht krijgen, maar ook (inter-)nationaal meer in de belangstelling komen.

Voor wie en met wie wij werken 

CBK Zeeland richt zich op verschillende groepen binnen en buiten de provincie die zich met cultuur bezighouden. Dat zijn in de eerste plaats beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten zelf. Een tweede groep bestaat uit opdrachtgevers: personen of instanties die CBK Zeeland met een concrete vraag of gerichte opdracht benaderen. Voorbeelden daarvan zijn kunstliefhebbers, gemeenten, bedrijven en scholen. Ook werkt CBK Zeeland samen met tussenpersonen die te maken hebben met de eerder genoemde groepen, bijvoorbeeld galerieën, musea en kunstuitlenen.
Hoe wij werken
CBK Zeeland probeert de diverse groepen die betrokken zijn bij de Zeeuwse kunst, vormgeving en architectuur te ondersteunen door het opzetten of begeleiden van projecten, of door het verstrekken van informatie. De vestiging aan de Balans 17 is het centrale informatiepunt en ontmoetingspunt, daarnaast biedt het ruimte aan exposities en workshops. De nieuwsbrief, die elk kwartaal uitkomt en de website zijn middelen die het centrum inzet om haar activiteiten zo breed mogelijk bekend te maken. Ook geeft CBK Zeeland de Slibreeks uit, een serie kleine boekjes, die lezers met literaire belangstelling de kans geeft om eenvoudig en tegen een aantrekkelijke prijs kennis te maken met het werk van bekende en onbekende auteurs.
www.cbkzeeland.nl
De site van CBK Zeeland biedt uitgebreide informatie over Zeeuwse kunstenaars en vormgevers. Het is voor iedereen mogelijk deze digitale catalogus te raadplegen. Daarnaast de activiteiten van Het Zeeuwse Gezicht, het architectuurcentrum dat onder de paraplu van CBK Zeeland valt.

kunstinzeeland.nl
kunstinzeeland.nl is een door CBK Zeeland gelanceerde website; de complete kunstagenda van Zeeland op 1 overzichtelijke website. Alle galeries, musea, tentoonstellingsruimten en kunstenaarsinitiatieven van Tholen tot Domburg en van Zierikzee tot Cadzand samen in een overzicht en te sorteren op datum en gemeente. Handig voor het plannen van een dagje uit.

Balans 17
Onze organisatie is gevestigd in een voormalig commerciehuis aan de balans in Middelburg. Een pand met een rijke historie. Lees hier meer over het bijzondere pand en haar historie.
Locatie op de kaart
Algemene informatie
Locatie adres
Centrum voor beeldende kunsten, vormgeving en architectuur Zeeland
Adres: Balans 17
4331BL Middelburg
Facebook
Twitter