Online workshops voor popmuzikanten: Popaanzee Werkplaats

Vanwege Covid-19 kunnen popmuzikanten elkaar voorlopig niet ontmoeten, geen muziek samen maken, optreden of workshops bezoeken. Om muzikanten te blijven bedienen en inspireren, komt platform voor talentontwikkeling Popaanzee in samenwerking met de regionale bandcompetities Podium-Z, Spectra, Steenworp en Regioruis met een uitdagend online aanbod voor muzikanten: Popaanzee Werkplaats. Popaanzee wordt gecoördineerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Met Popaanzee Werkplaats creëren de samenwerkingspartners een platform waarbij muzikanten elkaar online kunnen ontmoeten en inspireren. Er zijn wekelijks workshops te volgen en muzikanten kunnen content voor de website aanleveren. De workshops worden gegeven door mensen die werkzaam zijn in de popsector: van muzikanten tot schrijvers en van filmmakers tot geluidstechnici. Iedere workshop eindigt met een opdracht, waarna de deelnemers zelf thuis aan de slag kunnen gaan.

Vanaf 6 mei is iedere woensdagavond om 20.00 uur een online workshop te volgen. Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk. De workshops worden via ZOOM of een livestream via Instagram aangeboden. De Middelburgse indierockband PEER trapt de reeks op 6 mei af. Ook geven ze uitleg over muziek maken op afstand. Meer informatie over het aanbod is te vinden op www.popaanzee.nl/werkplaats