Online webinar-serie met hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs

Coördinatoren en bestuurders van vrijwilligersorganisaties zijn welkom om deel te nemen

Op 24 september van 19.00 tot 20.30 uur kunnen Middelburgse/Walcherse vrijwilligersorganisaties online live in gesprek met hoogleraar vrijwilligerswerk Lucas Meijs (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit). Het gesprek gaat over hoe je als vrijwilligersorganisatie goed bent voorbereid op grote, onverwachte gebeurtenissen (zoals een tweede Corona-golf of de komst van grote groepen vluchtelingen). Welke scenario’s kun je al klaar hebben liggen, zodat je snel kunt reageren op onverwachte ontwikkelingen? Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig, onderdeel van Welzijn Middelburg, organiseert de online bijeenkomst.

De inleiding over het thema door Lucas Meijs is al te bekijken op de website van Welzijn Middelburg. Op 24 september kunnen vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties hierover live verder in gesprek met de hoogleraar. Lucas Meijs is docent en onderzoeker bij de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Zijn huidige onderzoek richt zich op onder meer vrijwillige energie, levenslange ontwikkeling door vrijwilligerswerk en non-profit management. De toon in zijn lezingen en publicaties is verfrissend en enthousiast.

“Ook in deze tijd willen we vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zo goed mogelijk ondersteunen. Met deze online webinar-serie met “dé” Lucas Meijs willen we hen inspireren en versterken.”, aldus Rianne Vink-Hacking van vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig.

Deze bijeenkomst is de eerste uit een reeks van drie. In het najaar volgen er nog 2 webinars met Lucas Meijs over de thema’s virtueel vrijwilligerswerk en over bestuurswerk.

Meer informatie, ook over het aanmelden om deel te nemen, is terug te vinden op www.welzijnmiddelburg.nl/actueel.
Ook zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het kantoor van Samen Vrijwillig om op afstand de online live gesprekken bij te kunnen wonen. Dit voor personen waarvoor het niet haalbaar of prettig is om thuis van achter de computer deel te nemen.