Nazomergast: Frank van der Meijden geïnterviewd door Dione de Graaff en Peter Slager

Woensdag 30 oktober is er van 19.00 tot 23.00 uur een avondvullend programma met Frank van der Meijden in het Auditorium in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Hij wordt geïnterviewd door Dione de Graaff en Peter Slager over zijn muzikale en artistieke leven, gelardeerd met zelfgekozen fragmenten en muziek. Toegang is gratis. Aanmelden bij secretariaat@dezb.nl. Vooraf kan de expositie ‘La Parata Bizarra’ bekeken worden.

Over Frank van der Meijden
Frank van der Meijden woont en werkt in Vlissingen en Gorinchem. Hij is begonnen als onderwijzer in Rotterdam. Maar al gauw (na 2 jaar) trok de popmuziek zijn aandacht. Hij werd medeoprichter van Eksit, Rotterdam en organiseerde veel tournees van Engelse en Amerikaanse bands. Van 1972-1976 was hij manager van CCC inc. en later van Slumberland Band en Finch. Daarna kwamen Doe Maar, De Dijk, Het Goede Doel, Flairck en van 1998-2008 was hij manager van BLØF.

“Na ± 40 jaar in het Nederlandse popcircuit gewerkt te hebben, besloot ik iets heel anders te gaan doen. Ik kon me niet meer verenigen met de veranderende stijl en inhoud van de muziek. Ik wilde verhalen vertellen over het leven, de verborgen dingen, tenminste zoals ik dat zie. Maar meestal met humor en vaak surrealistisch, want ik wil geen doemdenker zijn.”

Expositie ‘La Parata Bizarra’
Van der Meijden maakt eigentijdse beeldverhalen met voorwerpen die een verleden hebben. Zijn taferelen zijn vaak maatschappijkritisch, over de hebzucht van mensen, politiek, over de dogma’s van kerken, of over het wegkijken bij zinloos geweld. Maar ook over de keerzijde. Over liefde, over vriendschap. De kitschvoorwerpen die Van der Meijden daarvoor gebruikt, maar ook de barbies, beschouwt hij als archetypen van mensen en worden gebruikt als symbolen van onze huidige cultuur. Alles in beeld gebracht met de nodige humor en ironie. Zijn werk is inmiddels op vele plaatsen te zien geweest: Amsterdam, Zeeland, Limburg, Friesland, maar ook New York, Miami, Tokyo, Parijs, Montreux.

Gerelateerde berichten