Middelburgers

Het burgerplatform Middelburgers is online!

Als onderdeel van de beleidsnota Participeren, Doen & Leren is de laatste maanden hard gewerkt aan dit platform. Een unieke samenwerking tussen de professionals van de gemeente Middelburg en Welzijn Middelburg en de vrijwillige Middelburgse wijkteams, de dorpsverenigingen van Sint Laurens en Nieuw- en Sint Joosland en de Bewonersgroep Arnemuiden.

De komende periode zal een beta versie van het burgerplatform te vinden zijn op www.middelburgers.nl. Er is gekozen voor een beta versie om de Middelburgse Sociale Netwerkkaart op orde te brengen. Alle maatschappelijke en sociale partners in Middelburg worden uitgenodigd om zich aan te melden of om hun gegevens aan te passen op hun persoonlijke partnerpagina. Zodra deze Sociale Netwerkkaart compleet is zal het burgerplatform voor iedereen toegankelijk zijn en onder Middelburgers.nl verder onder de aandacht gebracht worden.

 

 

Wat kun je verwachten op dit platform?

Nieuwsvoorziening: Het platform verzorgt dagelijks de nieuwsvoorziening uit het Middelburgse Sociale Domein, activiteiten en evenementen en nieuws vanuit alle initiatieven, projecten en vrijwilligersorganisaties.

Sociale Netwerkkaart: Alle sociale en maatschappelijke partners  hebben een plek op het burgerplatform. Samen vormen ze de Middelburgse Sociale Netwerkkaart. Van professional tot vrijwilliger, van sportvereniging tot burgerinitiatief kun je voortaan vinden op het burgerplatform.

Sociale Handafdruk: Hoe sociaal is Middelburg. Via 8 criteria bepaal je hoe sociaal jouw initiatief, organisatie, instelling of bedrijf is. Alle data bepalen samen de sociale handafdruk van Middelburg.

Activiteiten en evenementen: Een overzicht van de komende activiteiten en evenementen, in jouw buurt, in je wijk of door heel Middelburg heen.

Middelburgertjes: De online burenhulp van Middelburg. Je hebt net niet het juiste gereedschap voor een klusje in of rondom uw huis. Je hebt even hulp nodig bij het doen van een boodschap. Even een auto nodig om wat afval weg te brengen naar de stort. Je hond uitlaten omdat je onder de wol ligt met een flinke griep. Of heeft je vereniging vrijwilligers nodig bij een activiteit? Plaats een Middelburgertje en wij zorgen er voor dat je bericht geplaatst wordt en gedeeld wordt via Sociale Media in uw wijk.

Heeft u nieuws, activiteiten, thema’s die u wil delen met de inwoners van Middelburg? Stuur dan een email naar redactie@middelburgers.nl