Middelburg en Vlissingen lanceren samen digitale afvalwijzer

De gemeenten Middelburg en Vlissingen lanceren samen de digitale afvalwijzer. Alle informatie over de afvalinzameling in de gemeenten Middelburg en Vlissingen is vanaf vandaag eenvoudig online terug te vinden, via de websites en in een gezamenlijke Afvalwijzer-app. Door hierin samente werken, worden kosten bespaard en kennis over afvalinzameling gedeeld.

Inwoners kunnen door het invullen van hun postcode en huisnummer hun persoonlijke afvalwijzer raadplegen en downloaden. Ook is antwoord te vinden op de vraag wat wel en niet bij welkeafvalstroom mag. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de locaties van de glascontainers en textielcontainers gemakkelijk terug te vinden.

Wethouder Els Verhage: “Deze digitale afvalwijzer en bijbehorende app vervangt in de toekomst de papieren afvalkalender die we in Vlissingen dit jaar voor het laatst huis-aan-huis verspreiden. Ik ben er trots op dat we dit project samen met Middelburg konden uitvoeren. Voorheen hadden we allebei dezelfde applicatie, nu delen we deze: dat levert winst op en gezamenlijke kennis.”

Wethouder Chris Dekker: ”Deze gezamenlijke afvalwijzer zet vooral in op gemak: geen gepuzzel meer op welke rolcontainer nu aan de straat mag of waar de verzamelcontainers staan. En snel antwoord op de vraag welk afval in welke bak mag. Zo wordt goed afval scheiden een peulenschil.”

Digitale afvalwijzer met app voor smartphone en tablet
Alle informatie over de afvalinzameling in beide gemeenten is vanaf vandaag online terug te vinden in de digitale afvalwijzer die staat op:
www.middelburg.nl/afvalwijzer
www.vlissingen.nl/afvalwijzer

Ook als app ‘Afvalwijzer Middelburg-Vlissingen’ op smartphone of tablet voor iOS en Android.
Uiteraard kunnen inwoners van beide gemeenten zonder toegang tot internet hun eigen afvalkalender opvragen via telefoonnummer 14 0118.

Gerelateerde partners