Meldpunt gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Door de kinderopvangtoeslagaffaire zijn veel gezinnen de afgelopen jaren in de problemen gekomen. Dit komt omdat de belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag heeft stopgezet en gezinnen geld terug moesten betalen. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen ontstaan zijn rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.

Meldpunt voor gedupeerden gemeente Middelburg en Veere

De gemeenten Middelburg en Veere hebben samen een meldpunt opgericht. Hiermee proberen de gemeenten de gedupeerde gezinnen te bereiken en hen te helpen bij problemen die ontstaan zijn. Het is bij de gemeenten niet bekend om welke gedupeerde gezinnen het gaat. De Belastingdienst mag geen gegevens van ouders doorgeven aan gemeenten, omdat de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) dit verbiedt. Dit betekent dat gemeenten deze mensen niet persoonlijk kunnen benaderen.

Aanmelden bij meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire

Bent u in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u zich dan bij het meldpunt Kinderopvangtoeslagaffaire via het telefoonnummer 06-11646179. U mag ook een WhatsApp-bericht sturen naar dit 06 nummer, zodat u teruggebeld kunt worden. De gemeente staat klaar om u te helpen.