Lege batterijen? Ontvang gratis een Batterij Bewaarbox!

Het is belangrijk om lege batterijen in te leveren, omdat batterijen gerecycled kunnen worden. Om inwoners van Middelburg hierover te informeren staat het promotieteam van Stibat op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 16.30 uur in de Lange Delft.

Er kan informatie verkregen worden over de batterijenrecycling, over Stibat zelf en waar alle inleverpunten in de buurt zijn. Iedereen die langskomt, ontvangt bovendien een handige Batterij Bewaarbox. Zo slingeren die lege batterijen niet meer overal door het huis. Wel zo gemakkelijk.
Overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt. Zoals bij de supermarkt, bouwmarkt of drogist. Grondstoffen worden uit de batterijen gehaald waarmee nieuwe producten gemaakt worden zoals een kaasschaaf, fiets of pan.

Over Stibat
Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In 25 jaar tijd bouwde Stibat een landelijk dekkend inzamelnetwerk op. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dè oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van lege batterijen.

Meer weten? Ga naar www.legebatterijen.nl