Leerlingenraden ontmoeten elkaar op stadhuis

Op dinsdag 19 november zijn leerlingen van De Lonneboot, De Leeuwenburch en de Franciscusschool op het stadhuis aanwezig voor het uitwisselen van ideeën, met elkaar, maar ook met de gemeente. De dag wordt geopend door wethouder Johan Aalberts.

Tijdens deze ochtend maken de leerlingenraden kennis met elkaar en wisselen ze hun ideeën uit. Wat is het grootste succes geweest, wat zijn de toekomstplannen en waar loopt een leerlingenraad tegenaan? Door dit met elkaar te delen hoopt de organisatie dat leerlingenraden van elkaar leren en op nieuwe ideeën komen. Tevens worden de ideeën gedeeld met de aanwezige raadsleden.

Diezelfde ochtend verzorgt ProDemos een gastles Burgerschap, Democratie en Besluitvorming. Daarna wordt ook uitleg gegeven over Jouw Zeeland, het Zeeuws jongerenplatform van de Provincie.

De uitwisseling van de leerlingenraden is op initiatief van Welzijn Middelburg. Welzijn Middelburg heeft samen met de gemeente een programma opgesteld voor leerlingenraden in Middelburg.

Het wordt een leerzame ochtend voor zowel de leerlingen als de gemeente. Van elkaar leren en elkaar inspireren is het centrale thema.