Kunstbende Zeeland start 2020 met workshops en masterclasses

Kunstbende Zeeland organiseert vanaf januari in heel Zeeland creatieve workshops en masterclasses voor jongeren. Dat gebeurt onder de noemer ‘Kunstbende Ateliers’, een samenwerking met diverse partners. Alle workshops en masterclasses zijn gratis toegankelijk voor Zeeuwse jongeren in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar. Een compleet overzicht staat op kunstbende.nl/zeeland.
In Zeeland is de organisatie van Kunstbende in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Kunstbende Ateliers
Na schooltijd zijn er Kunstbende Ateliers op scholen in Walcheren dankzij een samenwerking met Kunsteducatie Walcheren. Door het samenwerken met Stichting Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen kunnen jongeren dit jaar ook in de gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen kiezen uit negen verschillende workshoptrajecten. Met de Jeugdtheaterschool Zeeland wordt in Goes een speciale Kunstbende module georganiseerd. Vrijdag 31 januari 2020 is van 19.00 tot 21.30 uur de slotavond met workshops in alle categorieën in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

Zeeuwse Voorrondes
Kunstbende is al 30 jaar dé springplank voor een nieuwe generatie makers in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Een nieuwe categorie is Influencer.
In iedere provincie worden voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar workshops georganiseerd en kan er worden ingeschreven voor de voorronde van de landelijke creatieve wedstrijd. Voor de categorie DJ worden er in februari en maart selectierondes gehouden in ’t Beest in Goes. De Zeeuwse voorronde vindt plaats op 5 april in het Scheldetheater in Terneuzen.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Rabobank, Scalda, Fonds voor Cultuurparticipatie en Artez Hogeschool voor de Kunsten.