Kunstbende op verrassingstournee door Zeeland

Kunstbende Zeeland gaat zaterdag 9 mei op pad met een bijzonder podium op een omgebouwde landrover. Hiermee geeft Kunstbende jonge Zeeuwse talenten een podium om met hun creatieve talent anderen te verblijden en wat afleiding te bieden in deze onzekere corona-tijd.

In deze tijd zijn er, nu evenementen overal zijn afgelast of uitgesteld, weinig mogelijkheden voor Zeeuwse jongeren met kunstzinnige ambities. Kunstbende Zeeland brengt daar graag verandering in en geeft jongeren de kans op te treden voor een persoon naar keuze.

Met een landrover-podium op pad door Zeeland

Diverse deelnemers van Kunstbende 2020 reageerden enthousiast op onze oproep op Instagram ‘Wie wil jij verblijden met een mini-optreden? Jij bepaalt zelf voor wie en waar je het optreden gaat geven!’. Zaterdag betreden deze jongeren ons podium met eigen werk:

We starten met een optreden van de 17-jarige singer-songwriter Sigourney de Roos voor haar nog thuis wonende oma in Kloosterzande. Sigourney heeft de afgelopen maand al diverse keren opgetreden bij verzorgingstehuizen voor ouderen.

Daarna is het de beurt aan Amber Houtzager van 15 jaar. Zij wil haar mentorjuf uit Middelburg bedanken omdat ze zich in deze coronatijd zo geweldig inzet voor de klas op afstand.

Vlakbij Middelburg, in Sint Laurens, treedt Djoszuwa Zwier (18 jaar) op voor het huis van één van zijn bandleden omdat hij het zo mist om samen muziek te maken.

Tot slot verrast de 13-jarige Johan Schot zijn oma met een eigen DJ-set bij het verzorgingshuis van zijn oma in Goes. Zij en de medebewoners mogen al weken geen bezoek ontvangen en kunnen nu vanaf hun balkon weer eens genieten van de kunsten van deze jonge DJ.

Zeeuwse voorronde

De voorronde van Kunstbende in Zeeland vindt dit jaar plaats op zondag 6 september in het Scheldetheater in Terneuzen. Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie makers (13-18 jaar( in de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Influencer, Taal en Theater. Aanmelden kan nog tot 1 juli. Ga voor meer informatie naar kunstbende.nl.

Kunstbende Zeeland is een project van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Rabobank, Scalda, Fonds voor Cultuurparticipatie en Artez Hogeschool voor de Kunsten.