19 februari 2020, 12:33

Kinderkunstweek in de ZB

Zowel in de ZB in Middelburg als in Vlissingen is er de hele Kinderkunstweek, van 11 t/m 22 maart, van alles te doen. Alle kleine en grote kunstenaars en liefhebbers zijn welkom om te komen kijken naar kunst en om mee te doen aan de verschillende workshops en events.

Programma Middelburg

‘Kapla Bouw-event’
Geheel in het thema van de Kinderkunstweek ‘Binnenstebuiten, het huis in de kunst’ organiseren we op woensdagmiddag 11 maart een ‘Kapla Bouw-event’. Kinderen van 6 tot 12 jaar maken met de bekende Kapla-blokjes onder begeleiding van kunstenares Bianca Runge zelf de meest bijzondere, bouwkundige constructies. Deze activiteit vindt op 18 maart ook in de ZB in Vlissingen plaats.

Kinderkunstcollege
Op vrijdag 13 maart komt kinderkunstspecialist Jaap Clement langs voor een Kinderkunstcollege. Kinderen en hun ouders/verzorgers bekijken dan samen met Jaap de expositie ‘Kunst in huis’ en krijgen van hem met een flinke portie humor daar uitleg over.

Klokhuis Meet Up
Op dinsdag 17 maart verwelkomen we schoolklassen groep 7 en 8 voor de Klokhuis Meet Up ‘Bouwen in de Toekomst’, met medewerking en aanwezigheid van het tv-programma ‘Het Klokhuis’.

Boetseren met klei’
Wie liever zelf actief met kunst is, kan op woensdag 18 maart ook nog aanschuiven bij het creatieve atelier ‘Boetseren met klei’, dat wordt begeleid door Annie Heidanus en Wil Goed van Beeld in Balans.

Kijk voor alle activiteiten en de tijden op www.dezb.nl en voor al deze activiteiten geldt: vooraf reserveren via secretariaat@dezb.nl

Expositie
Daarnaast is er doorlopend een expositie te zien van ‘Kunst in huis’ en is er een tentoonstelling van de mooiste prentenboeken over bouwen en kunnen de kleinere kinderen dagelijks de stad helpen in te kleuren op onze megakleurplaten.

Programma Vlissingen
Tijdens de Kinderkunstweek kunnen kinderen, tijdens service-uren van de Bibliotheek, zich laten meevoeren in het boek van ‘Nadir en Zenith in de wereld van Escher’ van Wouter van Reek en met blokken een magische trap of gebouw maken. Op 18 maart kunnen kinderen van 6-12 jaar ‘Kapla-bouwen’. Daarvoor wel even van tevoren je aanmelden als je mee wilt doen via secretariaat@dezb.nl.