Kinderboekenweek in ZB: ‘En toen?’

De Kinderboekenweek duurt dit jaar van 30 september tot en met 11 oktober. Het thema dit jaar is ‘En toen?’, dus we duiken de geschiedenis in! Van de prehistorie tot aan de riddertijd en van de oudheid tot de Tweede Wereldoorlog. Alles komt voorbij tijdens de activiteiten in ZB Middelburg, Vlissingen én online.

 

We gaan natuurlijk ook lekker veel lezen!

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Arend van Dam, bekend van De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij. Voor deze Kinderboekenweek schreef hij het boek De Diamant van Banjarmasin, vol verhalen over de geschiedenis van Nederland. Het prentenboek, dat speciaal voor deze Kinderboekenweek is gemaakt, is van Mylo Freeman. Haar nieuwe prentenboek Tweeling gaat over Robbie en Roef die gek zijn op ridders.

 

Voorleesactiviteiten in teken van de Kinderboekenweek (Vlissingen)

Peutertje luister

Tijdens de Kinderboekenweek gaat Peutertje luister ook terug in de tijd. We lezen voor uit het boek Dat ben jij Kiki van Amy Hest en Jill Barton, waarin Kiki samen met haar opa foto’s van vroeger bekijkt. Woensdagochtend 30 september om 10.15 én om 11.00 uur in ZB Vlissingen. Meld je peuter aan door een e-mail te sturen naar activiteitvlissingen@dezb.nl. Vermeld hierbij naam peuter(s) en voorkeur voor tijdstip.

 

Verhalenkoffer

Dit keer staat het boek dat we voorlezen in het teken van de Kinderboekenweek: Armstrong van Torben Kuhlmann. De avontuurlijke reis van een muis naar de maan. Woensdagmiddag 30 september van 15.30 tot 16.00 uur in ZB Vlissingen. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Meld je aan door een e-mail te sturen naar: activiteitvlissingen@dezb.nl en laat weten met hoeveel personen je komt.

 

Stickerspeurtocht (ZB Middelburg en Vlissingen)

De Bibliotheek brengt geschiedenis voor kinderen van 6 t/m 12 jaar tot leven met het doe-boekje ‘Tijdreizen’. Dit boekje staat vol met leuke opdrachten. Ook kunnen kinderen vanaf 8 jaar op stickerspeurtocht in de Bibliotheek.

De stickerspeurtocht hoort bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten?’ van Govert Schilling. Kinderen gaan aan de slag met een opdrachtvel waar vragen gesteld worden rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen.