Kermis in Middelburg van 2 tot en met 8 augustus

Wethouder Carla Doorn opent vrijdag 2 augustus om 13.00 uur de kermis in Middelburg. De vijfendertig attracties staan tot en met donderdag 8 augustus op de Markt en Plein 1940.

Op de kermis staat voor iedereen wel wat. Van duizelingwekkende apparaten zoals Booster Maxxx, Reactor en Impact tot aan een Family Coaster achtbaan en een draaimolen voor de kleintjes. Behendige spelers kunnen prijzen winnen bij onder andere het schuivenspel en de grijpkranen. Ook liefhebbers van oliebollen, zuurstokken en paling kunnen op de kermis terecht. De kermis is geopend op vrijdag van 13.00 tot 24.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 01.00 uur en zondag van 13.00 tot 23.00 uur. Van maandag tot en met donderdag is de kermis van 10.00 tot 24.00 uur open.

Prikkelarme kermis

Na het grote succes van vorige jaren blijkt een prikkelarme kermis duidelijk in een behoefte te voorzien. Daarom is er op zondag 4 augustus van 13.00 tot 16.00 uur weer een prikkelarme kermis. Prikkelgevoelige kinderen en natuurlijk ook ouderen, zijn van harte welkom om plezier te beleven aan de Middelburgse kermis.

Een prikkelarme kermis staat open voor mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Zij kunnen door het harde geluid, de lichteffecten en de draaisnelheid van de attracties meestal niet op een normale kermis erbij zijn. Bij de prikkelarme kermis zijn al deze prikkels er niet of veel minder aanwezig. Tijdens deze kermis gelden de gewone prijzen.