Jong en oud praten over ‘Zelfrijdende auto’s’ tijdens Meet Up

Het onderwerp van gesprek van zowel de Klokhuis Meet Up als de VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland gaat over ‘de zelfrijdende auto’. De Klokhuis Meet Up is zaterdag 5 oktober om 12.00 en 14.00 uur. Presentatie is in handen van Sosha Duysker. Aanmelden kan tot en met 3 oktober via klokhuis@dezb.nl. De VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland is dinsdag 8 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Beide Meet Ups zijn in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Deelname is gratis.

Klokhuis Meet Up

De Klokhuis Meet Up, georganiseerd door televisieprogramma Het Klokhuis en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, is onderdeel van de Wetenschapsdag 2019 op zaterdag 5 oktober. In exact één uur krijgen kinderen tussen de 10 en 13 jaar fragmenten te zien, die gemaakt zijn door Het Klokhuis over de zelfrijdende auto. Tijdens de Meet Up vertellen deskundigen over dit onderwerp. Klokhuispresentator Sosha Duysker zal het onderwerp en de sprekers aan de groep kinderen introduceren en daarna de kinderen helpen om vragen te stellen en mee te praten. Eén van de deskundigen is TU studente Dawn Spruijtenburg. Zij schrijft haar afstudeerscriptie over de effecten van autonoom rijden en ontwikkelt daar een model voor. Dawn legt aan de kinderen uit hoe de toekomst met de zelfrijdende auto eruit gaat zien.

Aanmelden
Kinderen die mee willen doen aan de Klokhuis Meet Up op 5 oktober kunnen zich t/m 3 oktober opgeven via klokhuis@dezb.nl. Graag de keuze voor het tijdstip aangeven. Er zijn maximaal 50 plaatsen per sessie. Als er op de dag zelf nog plaats is, dan mogen kinderen altijd aanschuiven.

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland
Dinsdagavond 8 oktober organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland over ‘de zelfrijdende auto’ naar aanleiding van de uitzending van de VPRO Tegenlicht ‘De rijdende robot’. De avond begint om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Aan de hand van fragmenten wordt er met deskundigen en het aanwezige publiek gepraat over de ontwikkeling van de zelfrijdende auto, de stedenbouwkundige gevolgen en over de ethische kant van autonoom rijden. Gasten zijn o.a. Ron de Bruijn, adviseur Clean & Smart Mobility van Provincie Zeeland, en Jeffrey Kutterink, journalist (PZC) en vlogger over autonoom rijden.

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland is een initiatief van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met VPRO Tegenlicht. Kijk voor een impressie van eerdere bijeenkomsten van VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland op facebook.com/tegenlichtzeeland.