Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB

Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg

Op 15 september organiseren jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) en ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Hierin gaat presentator Bart Meijer met een aantal gasten in gesprek over DNA. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland kunnen van 13.15 tot 14.00 uur thuis of op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

DNA zit in je cellen. Het bevat alle informatie over hoe je er bijvoorbeeld uitziet en of je gezond bent. Het is eigenlijk een soort code. Dat DNA kun je ook veranderen, maar is dat wel verstandig?

Presentator Bart Meijer, bekend van Het Klokhuis en De Beste Vrienden Quiz, praat daarover met:

  • Marc van Mil, hoofddocent biomedische genetica van het UMC in Utrecht. Hij is ook te zien in de twee Klokhuisafleveringen die gaan over DNA. Die zijn terug te zien op de website van Het Klokhuis.
  • Frances Borneman, een enthousiaste masterstudent orthopedagogiek, gespecialiseerd in de DNA-dialoog en iemand die graag een stem geeft aan kinderen over dit moeilijke onderwerp.
  • Twee kinderen die een erfelijke aandoening hebben.

Negen klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote video-wall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Interesse?

Scholen die willen meedoen, kunnen zich tot en met 10 september aanmelden door een mail te sturen naar klokhuis@dezb.nl.

Kijk en praat mee via http://hetklokhuis.nl/meetup